|

FETÖ için dinlediler

Böcek iddianamesinde Erdoğan'ın ofisine dinleme cihazı konulmasının Gülen'in talimatıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün çıkarları doğrultusunda gerçekleştirilen bir eylem olduğu belirtildi. İddianamede FETÖ ile mücadelenin anayasal bir zorunluluk olduğuna da vurgu yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/10/2015 Cuma
Güncelleme: 04:30 - 9/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofislerine yerleştirilen böceklerle ilgili hazırlanan örgüt iddianamesinde, şüphelilerin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağı tek tek ortaya konuldu. ABD'den aldığı talimat üzerine FETÖ adına böcek yerleştirme olayını şüphelilerden Ali Özdoğan'ın organize ettiği belirtilen iddianamede, böceklerin yerleştirildiği sözde arama-tarama faaliyetlerinin Sedat Zavar tarafından koordine edildiği kaydedildi. ODTÜ Elektrik-Elektronik mezunu Enes Çiğci'nin FETÖ'nün talimatı ile polis olduğuna dikkat çekilen iddianamede, ABD'den yönetilen FETÖ'nün Türkiye devletini hedef seçerek anayasal düzenini değiştirip devleti bir cemaat devletine dönüştürmek için çalıştığı belirtildi.



ANAYASAL GEREKLİLİK


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 24 Kasım 2011'de Resmi Konut, 25 Kasım 2011 tarihinde de Keçiören ikametteki çalışma ofislerine böcek yerleştirilmesiyle ilgili hazırladığı örgüt iddianamesinin ayrıntıları çıkmaya devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından paralel yapılanmanın mücadele edilmesi gereken bir terör örgütü olarak nitelendirildiğine yer verilen iddianamede, devletin bütün kurumlarına bu örgütle mücadele etmelerinin anayasal bir gereklilik olarak tavsiye edildiğine dikkat çekildi. Gülen tarafından yönetilen FETÖ'nün Türkiye devletini hedef seçerek anayasal düzenini değiştirip cemaat devletine dönüştürmek için çeşitli denemelerde bulunduğuna yer verilen iddianamede, örgütün bu amacı gerçekleştiremediğini, bu nedenle de Türkiye devletine hasım olarak dış ülkelerdeki faaliyetlerini arttırdığına işaret edildi. İddianamede, FETÖ'nün her yerde olmak adına terör örgütleriyle irtibat kurduğu ifade edilerek, bu örgütün Türkiye Cumhuriyeti yerine bir cemaat devleti kurmaya yönelik eylemlerinin müstakil genel bir soruşturma konusu yapılarak soruşturulduğu, bu soruşturmanın da onun bir parçası olduğu vurgulandı.







OLAYI ORGANİZE ETTİ


İddianamede, şüphelilerin FETÖ ile ilişkileri de ortaya kondu. Buna göre, İstihbarat Daire Başkanlığı (İDB) Teknik Şubesi eski Müdürü Ali Özdoğan'ın yurtdışından aldığı talimata uyarak FETÖ adına Erdoğan'ın çalışma ofislerine böcek konulması olayını organize eden kişi olduğu vurgulandı. Özdoğan'ın adı iddianamede örgüt yönetisi olarak geçti. İddianamede, şüphelilerden İDB Teknik Şubesi eski Müdür Yardımcısı Sedat Zavar, Fetullahçı örgütlenmenin emniyet mahrem hizmetler illegal yapılanmasında sorumlu düzeyde görevler aldı. İddianamede, Zavar'ın örgüt yöneticisi olduğu belirtildi.







TÜBİTAK İMAMI


Fetullah Gülen'in TÜBİTAK'a özel önem verdiği belirtilen iddianamede, örgütün kurum başkanı ve kurumdaki bilim adamlarının 2011 yılında tasfiye edilerek kurumun ele geçirildiği vurgulandı. Kurumun imamının ise Hasan Palaz olduğu belirtilen iddianamede, şüpheli olarak yer alan dönemin İDB Ömer Altıparmak'ın FETÖ'nün gizli ödeneğini yönettiğive böceklerin ücretini


ödediği buradan ifade edildi.




#fetö
#Erdoğan
#parallel yapı
#Milli Güvenlik Kurulu
#Fetullahçı örgütlenme
9 yıl önce