|

FETÖ İstanbul’u 4 eyalete bölmüş

FETÖ'nün sözde Boğaziçi Eyaletler İmamlarına operasyon düzenlendi. 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde FETÖ’nün simgesi 1 dolarlar ve teröristbaşı Gülen’in kitapları ele geçirildi. Örgütün İstanbul’u dört eyalete ayırdığı ortaya çıktı

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/09/2016 mardi
Güncelleme: 23:53 - 26/09/2016 lundi
Yeni Şafak

FETÖ'nün hain 15 Temmuz darbe girişimine yönelik İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda örgütün “Boğaziçi Eyalet” İmamları gözaltına alındı. Örgütün İstanbul'u dört ayrı eyalete ayırdığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun talimatı ile Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda FETÖ'nün “Boğaziçi Eyalet Bölgesi” olarak belirlediği Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli ve Kağıthane ilçeleri sorumluları hakkında gözaltı ve arama işlemi gerçekleştirildi.



BOĞAZİÇİ EYALETİNDE BEŞ İLÇE VAR!


Savcılığın çalışması sırasında örgütün İstanbul yapılanmasını; Anadolu Eyaleti, Suriçi Eyaleti, Surdışı Eyaleti ve Boğaziçi Eyaleti şeklinde sınıflandırdığı belirlendi. Bu eyaletlere ilçelerin bağlı olduğu, örneğin Boğaziçi Eyaleti'ne bağlı 5 ilçenin bulunduğu tespit edildi.



OPERASYONDA 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


“Terör Örgütü üyesi olmak” suçlaması çerçevesinde İstanbul merkezli 11 farklı ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında Muzaffer Taşkın'ın da bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş adreslerinde arama gerçekleştirildi. İl dışı ve il içinden alınan şüpheliler Sarıyer'deki çeşitli emniyet birimlerine getirildi.



ŞÜPHELİLERDE 1 DOLAR BULUNDU


Arama işlemleri sırasında birçok dijital malzeme, Bank Asya'ya ait dökümanlar, Fethullah Gülen'in kitapları, FETÖ'nün simgesi 1 dolarlar ve çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Şüphelilerden Muzaffer Taşkın'ın oğlunun Astsubay olarak TSK'da görev yaptığı belirtildi. FETÖ ablalarının da gözaltına alındığı isimlerin örgütün Boğaziçi Eyalet Bölgesi'nde görev yapan sorumlu imamlar oldukları kaydedildi.



Bolu İmamı sorguda




Bolu'da, FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan örgütün “Bolu il imamı” Şevket K, eski Bank Asya Bolu Şube Müdürü Mücahit E, H.C, A.C, İ.C, M.Ö, M.T. ve M.Ö. adliyeye sevk edildi. Şüpheliler İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma


Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.



#FETÖ
#Boğaziçi Eyaletler İmamları
il y a 8 ans