|

FETÖ operasyonunda 2 tutuklama

Karabük merkezli 4 ilde FETÖ/PDY yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 15 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Yeni Şafak
07:14 - 6/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 04:16 - 6/04/2016 Çarşamba
AA

Karabük merkezli 4 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 15 zanlıdan 2'si tutuklandı.



Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 kişiden 13'ü adli kontrol şartıyla salıverildi.



Zanlılardan B.G. ve B.Ç, tutuklandı.



"FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak, örgüt adına usulsüz para toplamak, örgüt üyelerine yardım ve yataklık, örgüt için izinsiz propaganda yapma, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla 2 Nisan'da Karabük'te 12, İstanbul'da 2, Kocaeli ve Zonguldak'ta birer olmak üzere 16 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 3'ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.



Sorgulamaları devam eden zanlıların ifadeleri doğrultusunda dün Karabük ve Safranbolu İşadamları Derneği Başkanı A.R. ve N.Y. de gözaltına alınmıştı.


#FETÖ
#Paralel yapı
8 yıl önce