|

FETÖ’cü Bakan beni tehdit etti

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, bir panelde yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tekin, 2013 yılında bir bakan tarafından kendisine, "Fetullah Hoca’nın selamı var. Tayyip Bey seni Milli Eğitim Bakanlığı'na müsteşar olarak alacak, seni uyarıyoruz. Gidersen, kabul edersen seni rezil edeceğiz, insan içine çıkamaz hale getireceğiz" dendiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/01/2017 Pazar
Güncelleme: 23:09 - 31/12/2016 Cumartesi
AA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Trabzon'da Cihannüma Derneği'nce Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sorunlar ve Sorumluluklarımız" konferansında konuştu. Tekin burada, 28 Şubat sürecinde idealist Müslüman gençlerin bir köşeye atıldığını ve 28 Şubat'ın oluşturduğu tahribatın hala bütün etkileriyle devam ettiğini söyledi. Konuşmasının 28 Şubat ile ilgili bölümünde, 28 Şubat'ı yapan iradenin FETÖ ile o tarihte aleni bir şekilde ittifak yaptığını da belirten Tekin, '28 Şubat darbesini yapanlar, 28 Şubat zihniyetinin devam etmesi yönünde o dönem beli güçlerle iş birliği yaptılar ve iş birliği yaptığı güçlere belli alanları, sektörleri ihale ettiler. Eğitim sektörü mesela bu anlamda FETÖ'ye ihale edilen alanlardan bir tanesi' dedi.



FETULLAH HOCA'NIN SELAMI VAR!


Tekin, konuşmasının devamında önemli bir iddia da daha bulundu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda 2013 yılında göreve gelir gelmez, söylemleriyle alakalı tehdit edildiğini anlatarak şöyle devam etti: “Bu tekelleşmenin, ülkenin bağımsızlığına, ülkenin geleceğine ciddi bir ihanet olduğunu alenen söylediğim için, bu ülkenin çocuklarını, gençlerini, dershaneler üzerinden devşirip beyinlerini yıkayarak yabancılaştırdıklarını, alenen söylediğim için 2013 yılı Ocak ayından itibaren bu anlamda şahsım, çalışma arkadaşlarım, ailem, çocuklarım üzerinden inanılmaz bir karalama kampanyası ile karşı karşıya kaldım ve çok açık bir biçimde çok üst düzey bir kişi bir bakan tarafından, 2013 yılında 'Fetullah Hoca'nın selamı var. Tayyip Bey seni Milli Eğitim Bakanlığı'na müsteşar olarak alacak, seni uyarıyoruz. Gidersen, kabul edersen seni rezil edeceğiz, insan içine çıkamaz hale getireceğiz' bunu arkadaşlar bakın, bir Bakan söyledi.”



VİRÜSLÜ HÜCRELER ARINDIRILMALI


“Bizim bu anlamda ilk yaptığımız, yerli bir politika üretecek yeni bir mantıkla Milli Eğitim Bakanlığını yeniden organize etmekti” diyen Tekin, böylece Türkiye'nin sorunlarına, problemlerine ilişkin için bir adım attıklarını anlattı. Tekin, bütün bakanlıkların yerli, milli ve bu ülkeyi bir arada tutacak değerleri referans gösteren yeni bir algıyla bütün politikaları yeniden masaya yatırması ve yepyeni bir süreç başlatması gerektiğini vurguladı ve “İçimizdeki bütün virüslü hücreler arındırılmalı” diye konuştu.



HER ŞEYİ YAPMIŞLAR


Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve bütün alt kadroların ihalelerinin 28 Şubat ile beraber FETÖ'ye verildiğini söyleyen Tekin, şöyle devam etti: "Diledikleri her şeyi yapmışlar. Her türlü ahlaksızlığı rahatlıkla görebileceğiniz bir yapı kurgulanmış. Dolayısıyla 15 Temmuz bu anlamda bizim için bir süreç. Bu mikropları, virüslü hücreleri atmak için yepyeni bir anlayışla, yepyeni bir paradigmayla yeni Türkiye'nin inşası için adımlar atılması gerekiyor."



Cihannüma 28 Şubat'a karşı en anlamlı hareketlerden birisi


Yusuf Tekin, Müslüman kesimlerin hep eleştirildiğini vurgulayarak aleyhlerine dosyalar oluşturulduğunu ve sistemin dışında tutulduklarını söyledi. Kendisinin 28 Şubat dönemindeki iletişim kopukluluğunu çok eleştirdiğini de belirten Tekin, şu değerlendirmeyi yaptı: "Artık bir sonraki kuşak yok. Bu hale gelmiştik. 2009 yılında bunları tartıştık ve bunun bizim için Türkiye'nin geleceği ve önündeki sorunları aşabilmek için çok ciddi bir problem olduğunu, bu problemi aşmak için de bizim kuşağın sorumlulukları olduğunu düşünerek bir araya geldik ve Cihannüma denilen yapıyı oluşturduk. Ben şunu övünerek söylüyorum Cihannüma'nın kuruluşu, 28 Şubat'a karşı yapılmış en anlamlı hareketlerden birisidir. Cihannüma ile biz bütün bu 1990'lı yıllarda Türkiye'nin geleceğini düşünen insanları tekrar bir araya getirip, sorumluluklarımızı hatırlatıp, aynı kuşakları yeniden idealist bir bakış açısıyla geleceğe bakmak konusunda tekrar bir araya getirmek istedik."


#Yusuf Tekin
#FETÖ
#28 Şubat
7 yıl önce