|

FETÖ'cü Gültekin Avcı 15 Temmuz darbesini 2007'de anlatmış!

FETÖ'ye yönelik olarak İzmir'de başlatılan terör operasyonunda kıskıvrak yakalanan eski savcı Gültekin Avcı'nın 2007 yılında Gerçek Hayat'a vermiş olduğu röportajda yer alan ifadeleri 15 Temmuz benzeri bir planın o günlerde konuşulduğunu gözler önüne serdi. Avcı, "Askerler, yani asker evlatlarımız, verilen emirlerle silahlarını ilk defa kendi ana-baba ve kardeşlerini doğrultmak durumunda kalacaklar" ifadelerini kullanıyor ve ABD'nin bu darbede parmağının olacağını da söylüyor.

Yeni Şafak
13:34 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:18 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Avcı'yı Karabağlar ilçesindeki bir evde yakaladı. Eski Cumhuriyet savcısı ve avukat olan Gültekin Avcı ile birlikte babası İsmail Avcı da gözaltına alındı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen iki ismin de işlemleri sürerken, Gültekin Avcı'nın 2007 yılında yapmış olduğu bir açıklama dikkatleri çekti.





2007 yılının Mayıs ayında Gerçek Hayat dergisinde Ersin Çelik'in sorularını yanıtlayan Gültekin Avcı'nın ifadeler adeta kan dondurdu. FETÖ'cü Gültekin Avcı, o günlerde meydana gelen Ankara'daki Anafartalar Çarşısı saldırısının konuşulduğu söyleşide, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları yıllar öncesinden tüm detaylarıyla anlatmış. 2007'de darbe olacağını net bir dille ifaden eden FETÖ'cü Gültekin Avcı'nın sözleri şöyle;



  1. Ersin Çelik:
    Ordu, siyaset, yargı ve STK patentli bir iç çatışma mı çıkacak yani?

  2. Gültekin Avcı: Üzücü de olsa maalesef sonuç bu. Çok yakın ve ciddi bir gerçeklik taşıyan iç savaş görünümüne doğru sürükleniyor. Bu sefer gelecek bir ihtilalde ordu da bölünecek. Askerler, yani asker evlatlarımız, verilen emirlerle silahlarını ilk defa kendi ana-baba ve kardeşlerini doğrultmak durumunda kalacaklar. Ordu açısından bölünme ve isyanın en büyük nişanesi bu durum olacaktır. Sokak çatışmalarıyla Irak benzeri bir kaos ortamı yaşanacak. Yani bu seferki ihtilal vatana en büyük ihanet olacak. Beklenen ihtilal (umarım olmaz) Türk milletine savaş ilan etmek manasını taşımaktadır. Böyle bir durumda ABD ve Rusya'nın seçecekleri kendi taraftarlarının kazanması için kollarını Türkiye'nin içine sokacaklarını da unutmamak gerekir. Dış emperyal aktörlerin müdahalesi için en mükemmel zemin oluşacak. Hatta ABD'nin sıcak bir askeri müdahalesi bile şaşırtıcı sayılmamalıdır. Ortaya çıkan kaostan beklenen düzeni elbette ki ABD, kendi tesis etmek isteyecektir.
#Gültekin Avcı
#FETÖ
#15 Temmuz
#Darbe girişimi
8 yıl önce