|

FETÖ’cü hakimi sicili ele verdi

Fişleme yaptığı meslektaşlarıyla ilgili bilgileri ByLock’tan örgüt abisine aktaran eski Hakim Hasan Ö.’yü, sicil numarası ele verdi. Tayin döneminde nereyi tercih etmesi gerektiğini örgüt abisine soran Hasan Ö., eşinin ve kendisinin sicil numaralarını da mesaj ekine yazınca deşifre oldu. Çift, meslekten ihraç edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:14 - 1/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Eski Hakim Hasan Ö.’yü, sicil numarası ele verdi
Eski Hakim Hasan Ö.’yü, sicil numarası ele verdi

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana 4 bin 560 hakim ve savcıyı FETÖ’den ihraç etti. Söz konusu ihraç edilen hakim ve savcıların da önemli bir kısmının örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandığı anlaşıldı. Bunların da Bylock yazışmaları deşifre olmaya devam ediyor. FETÖ’cü yargı mensuplarının ByLock’tan örgüt abilerine fişleme raporu bile gönderdiği ortaya çıktı. Fişlemeci hakimlerden birisinin de eski Malatya Hakimi Hasan Ö. olduğu belirlendi. Görev yaptığı adliyedeki meslektaşlarını 5 kategoride fişleyen Ö., bilgileri kendisinden sorumlu örgüt abisine ByLock’tan iletiyor.

5 AYRI FİŞLEME YAPMIŞ

ByLock’ta “379377” ID numarasını kullanan Hasan Ö., meslektaşlarını şöyle fişlemiş: “(1) Sol görüşlü, hizmet hakkında pek konuşmuyor. Makam, mevki derdi yok. (2) Milliyetçi, ulusalcı kökenden geliyor. Amacı başsavcı olmak ve meslekte rahat etmek. Hizmeti sevmiyor. Makam ve mevki elde etmek için kendisinden istenileni yapabilir. Ankara’da içki alemlerine katılıyormuş.(3) Hizmet ve eski HSYK düşmanı birisi. Menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapar. Siyasilerle arası çok iyi. Çapkınlık yapıyor. İlçe eşrafı ile çok sıkı fıkı. (4) Okuyuculardan, namaz kılar, ilçede kalmıyor. Samsun’daki ailesinin yanına gidip geliyor. Hizmeti sevmiyor. (5) Koyu AKP hayranı, aleni şekilde AKP reklamı yapıyor. Siyasilerle arası çok iyi. Makam düşkünü. AKP için her şeyi yapar.” ByLock’ta bile takiye yapan ve kod ad kullanan Hasan Ö.’nün yazışmalarda kendini ele verecek bilgiler paylaştığı görüldü. Tayin döneminde nereyi tercih etmesi gerektiğini örgüt abisine soran Hasan Ö., eşinin ve kendisinin sicil numaralarını da mesaj ekine yazınca kendini ele verdi.

SİCİLİNİ BYLOCK'A ATMIŞ

Hasan Ö.’nün örgüt abisine gönderdiği o mesaj şöyle: “Abi dün itibariyle bizim tayin durumu kesinleşti. Bu haftaiçi tercih yapmamız gerekiyor. Tercihler konusunda nasıl yapalım? Yazılması istenen yerler var mı? Eşimle birlikte 2. bölge bir yer yazmamız gerekiyor. (125503) benim abi, (125216) eşim abi.” Öncesinde hakkında ihraç kararı verilen Hasan Ö.’nün FETÖ üyesi olduğu ByLock mesajlarıyla da kesinleşmiş oldu. HSK, Hasan Ö.’nün eşi Nazan Ö.’yü de ihraç etti.

#FETÖ
#Hakim
6 yıl önce