|

FETÖ’cü polislere 'Kaçmaz' davası

Bir dönemin dikkat çeken yargıçlarından eski Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın 2010 yılında kaldığı otel odasına yapılan baskında rol alan 5 polis hakkında dava açıldı. Baskında, özellikle kamera kaydı yapıldığı ve FETÖ’nün yayın organlarına dağıtıldığı belirtilen iddianamede, baskının FETÖ’nün gerçekleştirdiği bir kumpas olabileceği vurgulandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 21:59 - 8/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, bir dönemin dikkat çeken yargıçlarından eski Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın 2010 yılında kaldığı otel odasına yapılan baskında rol alan 5 polis hakkında dava açtı. Memur Suçlarını Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianame, Osman Kaçmaz, avukat arkadaşı Baykal Doğan, Yeşim Erdoğan, Banu Erdoğan müşteki olarak yer aldı. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede “şüpheli” sıfatıyla yer alan KOM Şube Müdürü Hüseyin G.K., Teknik Büro Amiri Zekai K., Komiser Yardımcısı Yusuf S., Polis Memurları Osman B. ve Ahmet Y.'nin adli görevi kötüye kullanma, iftira, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, kişisel verileri kaydetme, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçlarından cezalandırılması talep edildi. İddianamede, ihbar yönteminin kullanıldığı belirtildi.



AMAÇ, KAMERA ÇEKİMİ YAPMAKTI


İddianamede, o zamana kadar kamerayla gidilmediği halde bu ihbara 2 kamera ile gidildiğine dikkat çekildi. Baskın yapılan odadaki kişinin hakim olduğunun öğrenilmesi üzerine soruşturma işleminin tutanakla sonlandırıldığı kaydedilen iddianamade, kamera çekimi yapılması amacına ise ulaşıldığına işaret edildi. Ekip halinde bu görüntülerin bir sureti çıkarılarak paralel yapının yayın organı Cihan Haber Ajansı'na ulaştırıldığı belirtilen iddianamede, ayrıca bu durumun Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçekleştirdiği bir kumpas olabileceği, bu kumpasın uygulanmasında da söz konusu polislerin sorumlu olduğu değerlendirildi.


#Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı
#fetö
#Osman Kaçmaz
8 yıl önce