|

FETÖ’cü ve PKK’lı aynı evden çıktı

İstanbul’da FETÖ evine düzenlenen operasyonda, 10’u FETÖ, 2’si PKK üyesi olan 12 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden terör örgütü PKK kaydı bulunan K.B., FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:07 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), PKK terör örgütü ile işbirliği, bir kez daha deşifre edildi. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonunda, PKK'lılar ile FETÖ'cüler aynı evde yakalandı. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alınırken, 2'sinin PKK, 10'unun FETÖ bağlantıları ortaya çıktı. Aynı evde kalan şüphelilerin odalarında, FETÖ elebaşı Gülen'in kitapları ve CD'lerde sohbetleri çıktı. FETÖ tarafından kullanıldığı belirlenen evde H.O (24), Y.C (21), K.B (25), İ.B (19), R.K (27), V.K (23), Y.E.S (24), T.S (52) ve yaşları 18'den küçük Ş.B, M.B ve M.E ile birlikte Türkmenistan uyruklu R.O (26) gözaltına alındı. Şüphelilerden İ.B., PKK üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanırken, PKK üyesi olmaktan kaydı bulunan K.B.'nin, FETÖ üyeliğinden tutuklandığı ifade edildi. K.B.'nin İstanbul'da FETÖ evinde yakalandıktan sonra, FETÖ üyeliğinden tutuklanması, örgütün yeni bir yapılanmaya yöneldiğini gözler önüne serdi. FETÖ'nün evlerine ortak talimatla yerleştiği belirtilen PKK'lıların örgütün gençlik yapılanması olan YDG-H üyeleri olduğu öğrenildi. Bağcılar'da yakalanan PKK'lıların ise YDG-H İstanbul sorumlularından olduğu, 15 Temmuz'a rağmen FETÖ evlerinde kalan şahıslara yönelik çalışma içerisine girdiği belirtildi.



BAĞLANTI İTİRAFI


PKK'lıların FETÖ ile kurulan bağlantılara dair itirafçı oldukları ifade edilirken, Gülen'in kitaplarının PKK'lılarca evlerde okunduğu, örgütlerin karşılıklı etkileşim haline girdikleri dile getirildi. PKK'lı teröristlerin emniyetteki FETÖ-PKK ilişkisine dair itiraflarının ardından, örgütlerin ortak planlar içerisinde olduğu ihtimalinden yola çıkarak, operasyonların genişleyebileceği de ifade edildi.


#FETÖ
#PKK
8 yıl önce