|

FETÖ’cüler itirafçıları susturuyor

FETÖ soruşturmalarında tutuklanıp cezaevine konulan itirafçılar cezaevinde çark ediyor. Emniyet ve savcılık ifadelerini inkar eden bu kişilere, aynı cezaevinde kaldıkları örgütün tepe isimlerinin baskı yaptığı iddia ediliyor.

Yeni Şafak ve
08:00 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 10:36 - 1/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Mustafa Mete Kaygusuz - Levent Türkkan - Müslim Macit
Mustafa Mete Kaygusuz - Levent Türkkan - Müslim Macit

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen davalarda tutuklu olarak yargılanan bazı sanıklar, cezaevine girdikten sonra mahkemede ifadelerini geri çekiyor. Örgüte dair önemli bilgiler veren ve özellikle içlerinde itirafçıların olduğu sanıklar mahkemede “emniyet ve savcılıkta zorla ifadelerini imzaladıklarını” gerekçe göstererek çark ediyor.

TEPE İSİMLERİN ETKİLİYOR

Sanıkların tutumlarındaki değişikliğin nedeninin, örgüt üyelerinin hiyerarşik yapısını cezaevlerinde halen sürdürmesi gösteriliyor. FETÖ’cüler, cezaevinde aralarındaki hiyerarşi yapısını sahte telkinlerle koruyarak örgütün çözülmesinin önüne geçiyor. Cezaevinde yargılama süreci devam eden örgütün tepe isimlerinin söz konusu hiyerarşi içinde itirafçı olan ya da olmayı düşünenleri caydırdığı belirtiliyor.

MAHKEMEDE ŞAŞTILAR

FETÖ davalarında mahkemede birçok FETÖ’cü ifadelerinden vazgeçerken Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombalayan pilot Müslüm Macit, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın eski yaveri Levent Türkkan ve filodan pilotlara “bomba atın” talimat veren Mustafa Mete Kaygusuz da çark eden isimlerden bazıları.


#FETÖ
#Mustafa Mete Kaygusuz
#Müslim Macit
#Levent Türkkan
6 yıl önce