|

FETÖ'cülerin yargılanacağı salon hazır

Adana'da darbe girişimi ve FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında açılan davaların duruşmalarının görüleceği 420 metrekarelik 375 kişi kapasiteli salon oluşturuldu.

Yeni Şafak
14:13 - 3/02/2017 Cuma
Güncelleme: 14:15 - 3/02/2017 Cuma
AA
Terör örgütü FETÖ'nün mensupları bu salonda yargılanacak.
Terör örgütü FETÖ'nün mensupları bu salonda yargılanacak.

Adana'da darbe girişi ve Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında açılan davalara ilişkin duruşmaların görüleceği 420 metrekarelik 375 kişi kapasiteli salon yapıldı.



Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, 10 savcının görev yaptığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ/PDY'ye ilişkin kentte yürütülen soruşturmaların devam ettiği belirtildi.



Açıklamada, soruşturmalar kapsamında 95 ayrı dosyada 773 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamelerin terör suçlarına bakan ihtisas mahkemeleri olan Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi ile Adana 11. Ağır Ceza Mahkemelerine gönderilerek dava açıldığı aktarıldı.



Mahkemelerin mevcut durumlarının yetersiz olması nedeniyle Adana Bölge Adliye Mahkemesi binasında 420 metrekarelik duruşma salonu yapıldığı belirtilen açıklamada, "Adana Cumhuriyet Başsavcılığı İdari İşler Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Müdürlüğü personeli, yaklaşık bir ay süren çalışma sonucunda salonu duruşma yapmaya hazır hale getirdi. Koltuk, masa, sandalye gibi malzemeleri Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda temin edildiği salon, 175 sanık, 80 avukat, 120 izleyici olmak üzere toplam 375 kişilik olacak şekilde düzenlendi" ifadesi kullanıldı.


#Adana
#FETÖ Darbe Girişimi
#Mahkeme
7 yıl önce