|

FETÖ'den DHKP-C'ye suikast krokisi

İstanbul Başsavcılığı FETÖ ve DHKP-C örgütünün işbirliğinin delillerine ulaştı. FETÖ'cü polisler, 2006'da yakaladıkları bir DHKP-C'linin flash belleğine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Üsküdar'daki evinin krokilerini koydu. Sonra uyduruk operasyonla flash belleği bulan hainler, Erdoğan'ın koruma ekibini tasfiye edip kendi adamlarını yerleştirdi.

Yeni Şafak
13:43 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:00 - 22/10/2016 Cumartesi
Diğer

İstanbul Başsavcılığı'nın talimatıyla terör polisi sabah Okmeydanı'nda DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenledi. 6 kişi gözaltına alındı. Operasyonun perde arkasında ise FETÖ-DHKP-C işbirliği yatıyor.



Evini oda oda çizmişler


Paralel örgütün güçlü olduğu 2006 yılında İstanbul İstihbarat şubesinde görevli polisler dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar'daki evinin oda oda bilgilerinin yer aldığı bir kroki hazırladılar. Akşam gazetesinde yer alan habere göre bu krokiyi bir flash belleğe yükleyerek içerideki adamları yardımıyla A.A. isimli üst düzey bir örgütçünün çantasına koydular.



Elleriyle koymuş gibi buldular


Yalandan bir ihbar uyduran paralel polisler A.A.'yı yakaladı. Çantasındaki flash belleğe el koydular. Yapılan incelemede Erdoğan'ın evinin krokisi bulundu. Hemen bir ekip, dönemin Başbakanı Erdoğan'a giderek DHKP-C'nin kendisine eylem hazırlığı içerisinde olduğu bilgisini verdi. Krokileri gösterdi.



FETÖ'cü korumalar atandı


Paralel yapının planı işlemeye başlamıştı. Bu krokinin ardından Erdoğan'ı koruyan koruma polislerinin birçoğunun yeri değiştirildi. Yerlerine FETÖ örgütüne bağlı hareket eden polisler atandı. Başbakanın attığı her adımdan örgüt haberdar olmaya başladı.



Bir taşla iki ihanet ortaya çıkarıldı


İstanbul Başsavcılığı iki terör örgütünün işbirliğinin delillerine ulaştı. İhanet bununla da sınırlı kalmıyor. Paralel örgüt sadece korumaları değiştirmekle kalmayarak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın yaşadığı yerin tüm bilgilerini uluslararası bağlantıları olan bir terör örgütüne de hiç çekinmeden vermiş oldu.



  • Ne olmuştu?
  • İstanbul'da yasadışı DHKP-C örgütüne yönelik yapılan operasyonda, o deönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar'daki evinin iç krokilerinin bulunmuştu. DHKP-C'nin Erdoğan'a yönelik suikast hazırlığı içinde olduğu öne sürülmüştü. Örgütün bomba düzeneği yerleştirilmiş uzaktan kumandalı oyuncak arabayı, Erdoğan'ın makam aracı Üsküdar'daki evinin önüne geldiğinde patlatmayı planladığı belirtilmişti. Operasyonda evin çevresini gösteren krokiler de bulunmuştu.
  • Odalar da belli
  • Aynı operasyonda Erdoğan'ın evinin içini gösteren krokiler de bulunduğu bilgisi edinilmişti. Evin müştemilatını gösteren ve elle hazırlanmış krokilerin, katların ayrıntılı planını göstermesi dikkat çekmişti. Planlarda, odaların durumu da ayrıntılı olarak çizilmişti. Ayrıca, evin bulunduğu bölgenin uydu görüntüleri de elde edilmişti. Uydu görüntülerinin eylemden sonra kaçışı kolaylaştıracak biçimde hazırlandığı tespit edilmişti. Polis, DHKP-C'nin, Erdoğan'ın evinin iç planını nasıl hazırladığını araştırıyordu. Bu suikast hazırlığından sonra Erdoğan'ın korunmasına yönelik önlemler artırılmıştı.




#FETÖ
#DHKP-C
#Recep Tayip Erdoğan
7 yıl önce