|

FETÖ'den kelepir gayrimenkuller

Çorum'da, FETÖ ile bağlantısı sebebiyle kayyum atanan iki şirket bünyesinde bulunan ve piyasa değeri yaklaşık 90 milyon lira olan gayrimenkullerin, 2 milyon 700 bin liraya satıldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/10/2016 Cuma
Güncelleme: 22:00 - 13/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Çorum'da faaliyet gösteren Özel Çorum Eğitim Hizmetleri AŞ ile Murathan Özel Eğitim Hizmetleri AŞ'ye, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla nisan ayında kayyum atandı. Bir idareci, bir mali müşavir ve bir avukattan oluşan kayyum heyeti, 26 Nisan'dan itibaren söz konusu şirketlerin bünyesindeki özel okul, yurt ve dershanelere yönelik yönetim, muhasebe ve tapu kayıtları başta olmak üzere çeşitli konularda inceleme ve araştırma yaptı.



EVRAKLARI YAKTILAR


Kayyum Heyeti Üyesi Derya Öztekin, örgütün Çorum'da faaliyet gösteren 2 okul ve 10 yurdu bulunduğunu, söz konusu kurumlarla ilgili tapu kayıtlarını da incelediklerini dile getirerek, şunları kaydetti: "Şirketlere ilk girdiğimizde büyük bir şok yaşadık. Tapu kayıtlarına baktığımızda okul ve yurt binalarının gayrimenkullerinin şirketler üzerine olmadığını gördük. Tapu müdürlüğünden aktif ve pasif olarak geçmişe dönük tapu kayıtlarını istedik. Yaptığımız incelemede, 1 Kasım 2015'teki seçimlerin ardından gayrimenkulleri kasıtlı olarak yoğun şekilde ellerinden çıkardıklarını tespit ettik.”



150 MİLYON ARTIK DEVLETİN


“Biz de bunun üzerine 10 civarındaki gayrimenkul için iptal ve tescil davası açtık ve mahkeme kararıyla bu yerlere tedbir koydurduk. Şu anda 150 milyon lira civarında bir meblağ devletin kasasına girmiş oldu. Terör örgütüne aktarılacak bu para, şu anda devlet kasasına geldi."



18 TAKSİTLE ELDEN ÇIKARDILAR


Öztekin, şirketler bünyesindeki Binevler mevkisinde bulunan Özel İlkadım Okulu'nun örgütün Çorum'daki en büyük okulu olduğuna işaret ederek, "Sadece arsa değeri 13 milyon lira olan ve üzerindeki binayla değeri 60 milyon lirayı aşan gayrimenkulün 2 milyon liralık komik bir bedel ve 18 taksitle bir başka şahsa satıldığını belirledik. Yine Bayat mevkisinde bulunan ve yaklaşık 25-30 milyon lira değeri bulunan okulun da 700 bin lira gibi çok komik bir rakama yine bir başka şahsa satıldığını tespit ettik" dedi.


#FETÖ
#Çorum
8 yıl önce