|

FETÖ'den ÖSYM'ye 12 kilometrelik hat

Ankara'daki Turgut Özal Üniversitesi'nde yapılan detaylı araştırmada, FETÖ'nün ÖSYM'ye 12 kilometrelik kablo çektiği tespit edildi.

Yeni Şafak
10:11 - 4/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:57 - 4/10/2017 Çarşamba
AA
Gündem
Gündem

FETÖ'nün eğitim ihaneti için üs olarak kullandığı Ankara'daki Turgut Özal Üniversitesi'nde polisin yaptığı detaylı araştırmada milyonlarca öğrencinin emeğinin nasıl çalındığı ortaya çıktı.

Akşam gazetesinin haberine göre Ankara Etlik'teki Turgut Özal Üniversitesi'nde yapılan incelemede özel bir oda ve buradaki bilgisayarlara gelen bir hattın olduğunu fark eden polis, bilişim uzmanlarına hattı inceletti. Yapılan incelemede hattın normal internet ağından bağımsız özel çekilmiş bir hat olduğu belirlendi.

Ucu ÖSYM'ye çıktı

Hattın ucunun nereye vardığını araştıran polis günlerce süren uğraşlar sonunda 12 kilometre ötede bulunan ÖSYM Başkanlığı'na ulaştı. Yapılan incelemede hattın ucunun ÖSYM'de sınav sorularının hazırlandığı odaya ulaştığı belirlendi. Soruşturma kapsamında FETÖ'nün bu hat sayesinde yıllarca ÖSYM'nin düzenlediği sınavların sorularını günler öncesinden hat üzerinden Turgut Özal Üniversitesi'ndeki bilgisayarlara aktardığı saptandı.

Milyonların emekleri böyle çalınmış

Örgütün soruları üniversitede oluşturduğu ekip aracılığıyla sınava girecek örgüt üyelerine ulaştırdığı saptandı. Böylece milyonlarca öğrencinin ve ailelerinin yıllarca emek harcayarak hazırlandığı sınavlarda hakları yenmiş. Örgüt üyeleri hak etmedikleri halde yüksek puanlarla en gözde üniversitelere yerleşmiş.

Personelde ByLock çıkmıştı

Geçtiğimiz temmuz ayında üniversiteye yönelik yapılan operasyonda 40 personel hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Operasyon sonrası üniversite kapatılmış ve akademisyen ile personelin tamamı ihraç edilmişti. Yapılan soruşturmada personelin büyük çoğunluğunun ByLock kullanıcısı olduğu belirlenmiş ve bu kişiyle ile ilgili adli işlem yapılmıştı.

#FETÖ
#ÖSYM
#Turgut Özal Üniversitesi
7 yıl önce