|

FETÖ'den tutuklanan İlçe Milli Eğitim Müdürü serbest

Erzincan'daki Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması operasyonu kapsamında tutuklanan İliç İlçesi Milli Eğitim Müdürü Yusuf Y., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yeni Şafak
10:42 - 27/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:48 - 27/04/2016 Çarşamba
DHA
Erzincan'daki FETÖ operasyonunda tutuklanan İliç İlçesi Milli Eğitim Müdürü Yusuf Y.
Erzincan'daki FETÖ operasyonunda tutuklanan İliç İlçesi Milli Eğitim Müdürü Yusuf Y.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede, toplam 16 sanık hakkında 'FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak', 'örgüt adına faaliyet göstermek', 'nitelikli zimmet' ve 'özel evrakta sahtecilik' suçlarından 3 aydan 10 yıla kadar değişen hapis cezası isteniyor.



Dün 1'i tutuklu 16 sanıktan 13'ünün katıldığı ilk duruşma, yaklaşık 13 saat sürdü. Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 2012-2013 döneminde düzenlenen 'Şansım Olsun Projesi'nden elde edilen 118 bin liranın, FETÖ/PDY'ye yakın kuruluşlara aktarıldığı iddiasıyla geçen 20 Ocak günü tutuklanan İliç Milli Eğitim Müdürü Yusuf Y., Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı.



Duruşma, 14 Hazirana ertelendi.



Kırıkkale'de 7 zanlı gözaltına alındı


Ayrıca, Kırıkkale merkezli 3 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 7 zanlı gözaltına alındı.



Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Hüseyin Kahya, Çalılıöz ve Yaylacık mahallelerinde bazı adreslere operasyon düzenledi.



Operasyon kapsamında Kırıkkale, Ankara ve Konya'da 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Valilik ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalışan kamu görevlileri M.K, A.Ö. ve B.Ö. ile M.Ş, M.Y. ve E.G. Kırıkkale, M.V. de Ankara'da "örgüte üye olma, haksız kazanç, himmet adı altında para aktarma ve resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla gözaltına alındı.



Hakkında gözaltı kararı bulunan ve örgütün eski Kırıkkale "il abisi" olduğu ileri sürülen M.M. ile 2 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.











#FETÖ
#Erzincan
#kırklareli
8 yıl önce