|

Yeni yapılanma ortaya çıkarıldı

FETÖ’nün Ege Bölgesi’nde yeniden yapılanmaya çalıştığı ortaya çıktı. Şubattan beri yeni yapılanma için çalışan 131 şüpheli için gözaltı kararı verildi. 114 kişi yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:05 - 26/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni yapılanma ortaya çıkarıldı
Yeni yapılanma ortaya çıkarıldı

Ege Bölgesi’nde yeniden yapılanmaya çalışan FETÖ, polisin operasyonuyla deşifre edildi. İzmir merkezli 4 ildeki operasyonda, haklarında yakalama kararı verilen 131 şüpheliden 114’ü gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, FETÖ’nün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında İzmir, İstanbul, Muğla ve Aydın’da önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

EGE İMAMI GÖZALTINDA

Operasyonda, FETÖ’nün sözde “Ege Bölge İmamı” N.K’nın (37) da aralarında bulunduğu 114 şüpheli gözaltına alındı. Örgüt üyelerinden bir grup ise Bornova ilçesinde toplantı halindeyken yakalandı. Örgütün, Ege Bölgesi’nde yeniden yapılanmaya çalıştığı, bu kapsamda “Altın Şehir” eyaleti adı altında örgütlenmeye gidildiği ve şubat ayından bu yana da faaliyetlerde bulundukları tespit edildi.

AYAKTA KALMA ÇABASI!

Gözaltına alınan şüphelilerin, örgütü ayakta tutmaya ve dağılmayı önlemeye yönelik çalışmalar yaptığı, cezaevindeki örgüt üyelerine “yardım” adı altında para topladıkları, tutuklu FETÖ mensuplarıyla irtibat sağladıkları ve ramazan ayında faaliyetlerini yoğunlaştırdıkları iddia edildi.

YENİ KRİPTO SİSTEMİ

Bu arada, örgüt mensuplarının kendi aralarında haberleşmek için yeni bir kriptolu program kullandıkları da ortaya çıktı. Program hakkında ise detaylı bilgi verilmedi.

Ankara’da ağır darbe

Ankara’da, FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan özel okul ve dershane çalışanı 81 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Eş zamanlı operasyonlarda 31 şüpheli gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüpheliler arasında okul müdür yardımcıları ile öğretmen ve kurum temsilcilerinin yer aldığı öğrenildi. Adana’da meslekten ihraç edilen ve açığa alınan memurların da aralarında olduğu 45 kişi gözaltına alındı. ByLock kullandıkları gerekçesiyle Mersin’de 18, Hatay’da 33, Malatya’da 7 şüpheli yakalandı. Elazığ’da da 13 kişi gözaltına alındı.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Darbe
7 yıl önce