|

FETÖ'nün Adliye imamı deşifre oldu

FETÖ'nün İstanbul Anadolu Adliyesi'nden sorumlu 'Osman' kod isimli imamı deşifre oldu. Ümraniye Belediyesi'nde harita mühendisi olan Metin Kaya'nın İstanbul Anadolu Adliyes'ndeki katiplere Bylock yüklediği ve sohbetlerde imamlık yaptığı ortaya çıkarıldı. 3 telefonundan da Bylock çıkan 'Osman' kod isimli Metin Kaya, ifadesinde Bylock kullanmadığını iddia etti. Kaya, darbe girişimine karşı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne çıktığı savunmasında bulundu.

Yeni Şafak ve
17:45 - 15/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:47 - 15/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Savcılık yaptığı araştırmada 'Osman' kod isimli imamın Ümraniye Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü'nde harita mühendisi olarak çalışan Metin Kaya olabileceği değerlendirmesinde bulundu.
Savcılık yaptığı araştırmada 'Osman' kod isimli imamın Ümraniye Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü'nde harita mühendisi olarak çalışan Metin Kaya olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ'nün adliye yapılanmasına yönelik soruşturmada katip olarak görev yapan örgüt üyesi Şaban Özdem itirafçı oldu. İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki yapılanmaya ilişkin önemli bilgiler veren Özdem, kendisi gibi diğer katiplerin imamlığını 'Osman' kod isimli bir abinin yaptığını söyledi. Savcılık yaptığı araştırmada 'Osman' kod isimli imamın Ümraniye Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü'nde harita mühendisi olarak çalışan Metin Kaya olabileceği değerlendirmesinde bulundu. Metin Kaya'yı fotoğrafından teşhis eden Özdem, 'Osman' kod isimli imamın bu şahıs olduğunu savcılıkla paylaştı.



3 TELEFONUNDA DA BYLOCK BULUNDU


Harita Mühendisi 'Osman' kod isimli Metin Kaya'nın 3 ayrı telefonunda da FETÖ'nün kripto mesajlaşma uygulaması 'Bylock' yüklü olduğu tespit edilirken, örgütün İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'ndaki katiplerden sorumlu imam olduğu belirlendi. Örgüt üyesi katiplere Bylock yüklediği belirlenen Metin Kaya'nın ayrıca bilirkişi olarak da görev yaptığı ortaya çıkarıldı.



DARBECİLERE KARŞI DURMUŞ!


3 telefonunda Bylock çıkan ve adliye imamlığı yapan 'Osman' kod isimli Metin Kaya emniyet ve savcılık ifadesinde FETÖ üyesi olduğu iddialarını reddederken, darbe girişimi sırasında köprüye çıkarak darbeye karşı durduğu savunmasında bulundu. Bank Asya'da hesabı da bulunan Kaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.



“BİZİM SAYEMİZDE MEMUR OLDUN”


FETÖ'nün katip yapılanmasında yer alan Şaban Özdem ise ifadesinde örgüt içerisinde başından geçen olayları savcılıkla paylaştı. Osman kod isimli imamla ilk görüştüğünde örgüte ait bir evde adliye çalışanları Abdullah Yaşa, Hüseyin Sarp isimli kişilerin olduğunu anlatan Özdem, 'Bana sürekli bizim sayemizde memur oldun. Toplantılara katılmalısın. Burs ve himmet vermelisin' dediklerini söyledi. Bundan sonraki süreçte adliye çalışanları Ferudun Göğüş, Ercan Tiryaki ve Osman Mert isimli kişilerin de örgüt toplantılarına katıldığını ekledi.



#İstanbul
#FETÖ
#Adliye
7 yıl önce
default-profile-img