|

FETÖ'nün Ardahan ağı çökertildi

Ardahan'da FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında sorumlu il imamı ve alt kadroları ile iş adamlarının bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Örgüt üyelerinin Bylock kullanabilmesi için bir uzmanın da teknik eğitime geldiği öğrenildi.

Yeni Şafak
15:29 - 28/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:42 - 28/09/2016 Çarşamba
Diğer

Ardahan İl Terörle Mücadele ve istihbarat birimlerinin 19 ilde eş zamanlı yaptığı operasyonlarda bölgede faliyette olan FETÖ mensubu şüphelisi 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Operasyonlarda 16 kişi gözaltına alındı. Aralarında bölgenin ileri gelen işadamlarının da bulunduğu şüphelilerin Bylock sistemini kullandıkları tespit edildi.



Akşam'ın haberine göre; Polisin FETÖ yapılanmasının deşfire edilmesine yaptığı çalışmada bölge imamı, emniyet imamı,adli imam, bölgede öğrencileri askeri ve polis sınavlarına hazırlayacak bölge talebe mesulü, zabıt katiplerinden sorumlu imam, eğitim sorumlusu gibi görevlendirmeler yapıldığı tespit edildi.



FETÖ mensubu şüphelilerinin bazı memurları Ardahan'a yakın illere tayin yaptırdıkları da belirlendi.



Emniyet'te 13 tutuklama

Ardahan'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 emniyet mensubundan 13'ü, 1 Eylül'de tutuklanmıştı.






Birbirlerine sormuşlar

Öte yandan şüphelilerin kendi aralarında yaptıkları yazışmalarda da Bylock sistemini kurmak için birbirlerinden yardım istedikleri belirlendi. BU yazışmalarda Bylock kullanıcısını şüphelinin kurulumu yei yapacak olan kişiye, "Sen yapamazsın, kod adı ile biri geliyor. Daha önce hiç görmedim buralarda. Laptop ve tabletlere yüklüyor. Kullanımını da anlatıyor" diyerek sistemin yazılımcıları anlattığı öğrenildi.








#Ardahan
#FETÖ
#ByLock
8 yıl önce