|

FETÖ'nün binlerce kurumu kapatıldı

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra eğitim alanında başlatılan operasyonlarda çok sayıda kurum hakkında kapatılma kararı verilirken, binlerce MEB ve özel kurum çalışanı açığa alındı. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnameyle 35'i sağlık, bin 43'ü özel öğretim kurumu olmak üzere, 229 vakıf ve dernek, 19 sendika, federasyon ve konfederasyonla 15 vakıf yükseköğretim kurumu kapatıldı.​

Yeni Şafak
10:45 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:39 - 23/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz akşamı darbe girişimine şahit olan vatandaşlar FETÖ'nün okul ve kurumlarının yıkımında yardımı olmak istiyor.
15 Temmuz akşamı darbe girişimine şahit olan vatandaşlar FETÖ'nün okul ve kurumlarının yıkımında yardımı olmak istiyor.

FETÖ ve hain askerlerin darbe girişiminden sonra başlatılan operasyonların en kapsamlılarından biri eğitim alanında oldu. FETÖ'ye ait birçok kurum hakkında kapatılma kararı çıkarken, çok sayıda MEB ve özel kurum çalışanı da açığa alındı. Ülkede ilan edilen OHAL nedeniyle de bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnameyle 35 sağlık kurum ve kuruluşu, bin 43 özel öğretim kurum ve kuruluşuyla özel öğrenci yurdu ve pansiyonu, bin 229 vakıf ve dernek, 19 sendika, federasyon ve konfederasyonla 15 vakıf yüksek öğretim kurumu kapatıldı.

Ayrıca darbe girişimi soruşturması kapsamında kayyum atanan Yamanlar Koleji'nin adı '15 Temmuz Şehitleri' olarak değiştirildi.İşte kapatılan kurumların tam listesi:

#FETÖ
#Yamanlar Koleji
#Resmi Gazete
#OHAL
#15 Temmuz
8 yıl önce