|

FETÖ’nün tedbir hattı

15 Temmuz darbe girişimi öncesi üst düzey gizlenme yöntemleriyle faaliyetlerine devam eden FETÖ’nün, üniversiteyi kazanan ve ilerde devlet kurumlarına yerleştirilmesi planlanan örgüt üyelerine temiz telefon hat verdiği ortaya çıktı. FETÖ'cü abilerin örgüt üyelerini motive için ByLock'tan rüya seansları yaptığı da belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:13 - 27/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ByLock kullanan bir astsubay ve KHK ile kapatılan Akıl Küpü Etüt Merkezi’nde görevli bir kişi hakkında “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açtı. Ankara Savcısı Mustafa Gökçe tarafından hazırlanan iddianameye, sivil şüpheli Aziz Sümer’in örgütün kripto haberleşme programı ByLock’tan yaptığı yazışmalar da girdi. İlk savunmasında kullanmadığını iddia ettiği ByLock’u, yazışmaların ortaya çıkmasıyla kabul eden Sümer, üniversite yıllarında da örgüt evlerinde kaldığını itiraf etti. Çalıştığı Akıl Küpü Etüt Merkezi’nde örgütsel faaliyetleri organize ettiği değerlendirilen Sümer’in deşifre olan ByLock yazışmalarında, örgüt toplantılarında ele alınacak konular, örgüt mensuplarının ihtiyaçları, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin durumları ile alınacak tedbirlerin konuşulduğu belirlendi.

KAMP ADI ALTINDA
ÖRGÜT TOPLANTISI

Sümer’in 487987 numaralı ID’den başka bir örgüt mensubuna gönderdiği mailde, kamp olarak nitelendirilen örgüt toplantıları ile bu kampta yapılacakların ele aldığı anlaşılıyor. 2016 Ocak’ta gönderilen mailde, “Kamp 15’inde başlıyo”, “katılmayan yok”, “bi de paketleri atarmısınız abi, hedefler kaçar sayfa” gibi ifadelerin yer aldığı görüldü. Sümer, ifadesinde, söz konusu konuşmayı yaptığı kişinin Akıl Küpü Etüt Merkezi’nde öğretmen olarak görev yaptığını ve kendisiyle sürekli öğrencilerin durumlarına ilişkin bu tür konuşmaları yaptığını söyledi.

ÖĞRENCİLERE, YENİ
HAT ALIN, TALİMATI

Sümer’e gelen bir başka ByLock mesajında ise tedbir amaçlı alınan yeni hatlardan bahsediliyor. 03 Ocak 2016’da “önemli” notuyla gönderilen mesajda, “temiz mail, temiz tel no" gibi talimatlar yer alırken düzenli ders takibi yapılması konusunda da uyarılar var. 7 Ocak 2016’da gönderilen bir başka mesajda ise “Hatırlatma; ygs başvuruları ile alakalı öğrencilere yeni hat alalım demiştik abiler bu hatları herhangi bi telefona takmasınlar sadece numara olarak ellerinde dursur...” ifadeleri yer aldı. Sümer, bu konuya ilişkin ise “Mesajlarda temiz telefondan kastedilen bu yapı içerisindeki abiler üniversiteyi kazanan öğrencilerden eski kullandıkları telefon hatlarını iptal etmelerini, yeni kullanılmamış bir hat almalarını istiyorlardı. Bunu tedbir amaçlı yapıyorlardı. Bazen abiler öğrencilere aldırdıkları hatları kendileri kullanıyorlardı” dedi.

ByLock’tan rüya seansları

ByLock yazışmalarında ayrıca örgütün, üyelerini motive etmek için yaptığı rüya seansları da yer aldı. İddianamede yer alan ve 5 Ocak’ta gönderilen rüya seansı mesajlarında; örgütteki bütün abi ve ablaların Hz. Muhammed'in önünde toplandığı ve Peygambere soru sordukları anlatılıyor. Hz. Peygamber’in “Sukunetinizi bozmayın” dediğine ilişkin skandal ifadeler kullanılan mesajda, daha da ileriye gidilerek, “Haşir meydanında sizi almadan Firdevs Cennetine gitmeyeceğim. Şefaatim inşallah size nail olacak” deniliyor.

#15 Temmuz
#FETÖ
#ByLock
7 yıl önce