|

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında işlenen suçlara ilişkin, aralarında sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de yer aldığı 221 sanığın Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, vatandaşların bir tankın üzerini brandayla örterek hareketini engellemeye çalıştıkları dikkat çekti.

Yeni Şafak
19:06 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:56 - 30/10/2017 Pazartesi
AA
Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.
Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında işlenen suçlara ilişkin, aralarında sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de yer aldığı 221 sanığın yargılandığı davanın eklerinde yer alan görüntülerde, vatandaşların bir tankın hareket etmesini, üzerini brandayla örterek engellemeye çalıştıkları görüldü.

Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davanın eklerinde yer alan görüntülerde, darbe girişimine karşı koymak üzere sokağa çıkan vatandaşların, Genelkurmay Başkanlığı önüne gelen tank ve zırhlı araçların üzerlerine çıktıkları belirlendi.

  • Bu sırada bir tankın üzerinde bulunan bir grup, tankın üzerini brandayla kapatıyor.

Tanktaki darbeciler ise tankın üst kısmını sağa sola çevirerek, vatandaşları engellemeye çalışıyor.

Bir süre sonra ilerlemeye çalışan tank, önündeki zırhlı personel taşıyıcıya (ZPT) çarpıyor. Çarptığı ZPT'nin kenara kaymasına neden olan tank, ardından ilerleyişini sürdürüyor.

#FETÖ
#Genelkurmay Başkanlığı
#15 Temmuz
6 yıl önce