|

FETÖ'nün Giresun yapılanması böyle çökertildi

Giresun'da FETÖ soruşturması kapsamında devam eden operasyonlarda, örgüte büyük darbe vuruldu. Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, "İtirafçı olan 10 kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda Giresun il imamı, ilçe imamı ile farklı kamu kurumlarında 'imamlık' yapan şüphelilerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı" dedi.

Yeni Şafak
12:40 - 27/11/2016 Pazar
Güncelleme: 09:50 - 27/11/2016 Pazar
AA

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, itirafçı olan 10 kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda örgütün Giresun il imamı, ilçe imamı ile farklı kamu kurumlarında "imamlık" yapan şüphelilerin de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını bildirdi.



Kaya, Giresun'da halen 285 kişinin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğunu belirtti.



10 kişi itiraf etti


Etkin pişmanlık duyarak 10 kişinin itirafçı olduğunu ve bunların cezaevinden tahliye edildiklerini kaydeden Kaya, "Bu kişilerin verdiği bilgiler, soruşturma açısından büyük önem taşımakta. Bu sayede Giresun il imamı, ilçe imamı, farklı kamu kurumlarında 'imamlık' yapan şüpheliler ile bu örgütte ağabey, abla, BTM, BBTM, eğitim danışmanı, maddiyatçı ve esnaf yapılanmasında görev yapan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bir kısmı hakkında da yakalama kararı çıkarıldı" şeklinde konuştu.



Kaya, savcılık olarak FETÖ ile bağlantılı dernekler ve şirketlerle ilgili mali açıdan başlatılan soruşturmaların da devam ettiğine dikkati çekerek, özellikle yurt dışına yönelik şüpheli para transferleri ile hareketlerinin incelendiğini kaydetti.



FETÖ soruşturması kapsamında ilk dosyanın da hazırlandığını ve Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiğini aktaran Kaya, "229 sayfalık iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Giresun'da soruşturma kapsamında yeni iddianamelerin hazırlık aşaması devam ediyor" diye konuştu.






#FETÖ
#Giresun
#Ozan Kaya
7 yıl önce