|

FETÖ’nün kirli ittifakı

Mersin’de FETÖ’ye ait bir evde yakalanan PKK’lı tutuklandı. PKK’nın, FETÖ iş birliği ile çatışmaları batı illerine yayma gayreti içerisinde olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 2/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:02 - 1/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Mersin ve Adana'da bombalı eylem planladığı belirlenen, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ait evde yakalanan PKK'lı terörist tutuklandı. Mersin Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, doğudaki operasyonlarda köşeye sıkışan terör örgütünün, çatışma ortamını batıya kaydırmayı amaçladığına dair istihbarata ulaştığı bildirildi.



IŞIK EVİ'NDE KALIYORDU

İstihbari çalışmalarda, PKK/KCK mensubu D.K'nın Denizli'de FETÖ/PDY içinde yer alan E.A., T. P. ve A.K. isimli şahısların barındığı “Işık Evi”nde kaldığının belirlendiği ifade edilen açıklamada, D.K. ile örgüt mensubunu barındıran E. A., T. P. ve A.K'nın gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, PKK/KCK mensubu D.K. ile FETÖ mensupları E.A, T.P. ve A.K'nin adli makamlar gözetimindeki yüzleştirmede emniyet birimlerinin yaptıkları çalışmayı doğrulayıcı ve teyit edici nitelikte ifadelerde bulunduğu vurgulandı. Operasyon kapsamında Mersin'in Tarsus ve Adana'nın Pozantı ilçelerindeki arazilerde yapılan aramalarda toprağa gömülü çok sayıda patlayıcı ve FETÖ lideri Fethullah Gülen'in çok sayıda kitap ve sesli yayını ele geçirildi.


#FETÖ
#Kirli ittifak
#PKK
8 yıl önce