|

FETÖ'nün mahrem yapısı çözüldü

Tekirdağ merkezli 15 ilde FETÖ/PDY'nin "mahrem" askeri yapılanmasına yönelik soruşturmanın ikinci dalgasında 9 kişi daha gözaltına alındı. Daha önceki operasyonlarda "il abisi" oldukları tespit edilen, 4'ü tutuklanan 7 şüphelinin ifadeleri sonrası "askeri yapılanmanın çözüldüğü" öğrenildi.

Yeni Şafak
10:02 - 18/04/2017 Salı
Güncelleme: 10:05 - 18/04/2017 Salı
AA
FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik operasyon.
FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik operasyon.

Tekirdağ merkezli 15 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "mahrem" askeri yapılanmasına yönelik soruşturmanın ikinci dalgasında 9 şüpheli daha gözaltına alındı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'nin "mahrem" askeri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmanın ikinci dalgasında 17 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince aralarında rütbelilerin de bulunduğu 9 asker daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Mahrem yapı çözüldü

Daha önceki operasyonlarda "il abisi" oldukları tespit edilen, 4'ü tutuklanan 7 şüphelinin ifadeleri sonrası "askeri yapılanmanın çözüldüğü" öğrenildi.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 5 ay süren çalışmalar sonunda, FETÖ'nün örgüt üyeleri arasında farklı haberleşme yöntemleri deşifre edildi. Operasyonların sürdüğü ve gözaltı sayısının artacağı belirtildi.

Operasyonun sürmesi nedeniyle örgütün haberleşme yöntemleriyle ilgili henüz bir açıklama yapılmazken soruşturmanın devam edileceği öğrenildi.

Operasyonun ilk dalgasında 62 şüpheli tutuklanmış, 22 zanlı adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.


#FETÖ/PDY
#Soruşturma
#Tekirdağ
7 yıl önce