|

FETÖ'nün öldürmek istediği ilk isim

Dün gece TVNET özel yayınında gündem sarsacak açıklamalarda bulunan Nurettin Veren, FETÖ'nün öldürmek istediği ilk isme işaret etti. Örgüt içindeki 'kullan-at' taktiğinin detaylarına vurgu yapan Veren, "Mustafa Özcan bugün FETÖ'nün öldürmek istediği ilk isimdir" dedi. Özcan, örgütün en büyük para kaynaklarından biri olan Kaynak Holding'in başındaydı.

Yeni Şafak
13:30 - 28/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:03 - 28/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e bir dönem en yakın isimlerden biri olan Nurettin Veren, TVNET'te Gündem Özel programına konuk oldu. Veren, Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ile Yeni Şafak Gazetesi Haber Müdürü Recep Yeter'in sorularını yanıtladı.



Nurettin Veren, bugünlerde FETÖ'nün ölüm listesinde yer alan ilk ismi canlı yayında açıkladı. Gülen örgütünün kullan-at taktiği ile ilerlediğini hatırlatan Veren, "Gülen etrafındaki herkese 'sen bir numarasın' diyor. Bu şekilde düşünen yaklaşık 100 kişi vardır. Örgüt içinde herkes kendisini bir numara olarak biliyordu" dedi.



FETÖ'nün ölüm listesindeki ismi açıklayan Veren, "Mustafa Özcan bugün FETÖ'nün öldürmek istediği ilk isimdir" ifadelerini kullandı.





FETÖ'yle İzmir'de tanıştı


Mustafa Özcan 1951 yılında Gediz'de doğdu. 1975 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışmaya başladı. 1977'de İzmir'de müftü yardımcısıyken Fetullah Gülen ve cemaatle tanıştı. İstanbul Müftülüğü'nde vaizlik yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Tekirdağ'da görev yaptı. 2002 yılında emekli oldu. Aynı yıl Kaynak Holding'in yönetim kurulu başkanlığını üstlendi. 2006'da bu görevinden ayrıldı. Kısa bir ayrılıktan sonra tekrar Kaynak Holding'in başına geçti.





Yıllık cirosu 2 milyar lira

Kaynak Holding'in temeli 1983 yılında Çağlayan Matbaacılık ile İzmir'de atıldı. 7 binin üzerinde çalışanı olan holdingin son dönemdeki cirosu yaklaşık 2 milyar liraydı. Holding bünyesinde 19 firma yayıncılık, perakende, dağıtım, basım, kağıt, bilişim, eğitim araçları, kırtasiye, oyuncak, okul kıyafetleri, turizm, kargo, lojistik, ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteriyordu.



Şirketler ise şunlardı: Kaynak Kültür Yayın Grubu, Zambak Okul Yayın Grubu, Sürat Sınavlara Hazırlık Yayın Grubu, Kaynak Telif Ajansı, NT Mağazaları, Gökkuşağı, Çağlayan Matbaası, Kaynak Kağıt, Kaynak Medya, Sürat teknoloji, Sürat Eğitim Araçları, Alfa, PAL, Inspire, Nüanstur, Sürattur, Sürat Kargo, Sürat Lojistik, Bereket Yemek, İtina Toptan Gıda, İtina Et ve Süt Ürünleri.








#Nurettin Veren
#FETÖ
#Mustafa Özcan
8 yıl önce