|

FETÖ’nün şarj evleri

Teröristbaşı Gülen’in “şarj evleri” dediği “Işık Evleri” soruşturması tamamlandı. 15 Temmuz darbe girişimine katılanların da Işık evlerinde yetiştiği belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2017 lundi
Güncelleme: 02:41 - 14/08/2017 lundi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in “şarj evleri” diye nitelendirdiği, örgütün eleman yetiştirmede kullandığı “Işık Evleri” soruşturması tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, FETÖ’nün Ankara yapılanmasında yer alan 48 şüphelinin “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması istendi.

TEK TİP KİŞİLİKLER

Ankara Cumhuriyet Savcısı Zafer Ergün tarafından hazırlanan iddianamede, örgütün “Işık Evleri”ni en stratejik birim olarak gördüğü belirtildi. İddianamede, teröristbaşı Gülen’in “şarj evleri” diye bahsettiği hücre evleriyle ilgili önemli ayrıntılar yer aldı. Söz konusu evlerin, yeni elemanların örgüt ideolojisi doğrultusunda “şarj edilerek” bireysel dönüşümlerinin gerçekleştirildiği ve tek tip kişilik oluşturulduğu yerler olduğu da ifade edildi.

EMİR ROBOTLARI!

İddianamede, “Işık Evleri”nin insan kaynağının, genellikle gelir seviyesi düşük muhafazakar ailelerin ortaokul, lise ve üniversite çağlarındaki çocuklarından sağlandığına dikkat çekildi. Ayrıca hücre evlerine ham olarak giren ve örgüt jargonunda ‘talebe’ denilen hedef şahsın, her türlü emri sorgusuz yapacak birer robota dönüştürüldüğü vurgulandı.

15 TEMMUZ’U ONLAR YAPTI

Daha sonra ise bu kişilere “militan kimlik” inşasının gerçekleştirildiği ve devletin kritik kurumlara sızdırıldığı kaydedildi. İddianamede, “15 Temmuz darbe girişiminde de görüleceği üzere devletine ve milletine kurşun sıkmaktan ve bombalamaktan çekinmeyen, hiçbir değer tanımayan FETÖ mensubu ‘Kurşun Askerler’, Işık Evleri’nde yetişmiştir” denildi.

YABANCI ÖĞRENCİLERE TUZAK

İddianamede, FETÖ’nün Türkiye’de okuyan yabancı öğrencileri de ağlarına düşürdüğü anlatıldı. İtirafçı olan şüphelilerden Mehmet Yusuf G., “Kurtuluş semtinde kaldığım bir evde Bangledeşli 3 şahıs vardı. İncesu’daki bir evde de Azerbaycan uyruklu şahıs vardı” dedi. Mehmet Yusuf G. ayrıca A-4 küçük bölgeden Arnavut uyruklu Doğan kod isimli bir kişinin sorumlu olduğunu söyledi. FETÖ abilerinden şüpheli Ali S.D. ise “Gazi Eczacılık Fakültesinden 2015 yılında mezun oldum. Gazi Üniversitesinde öğrenci olduğum 5. yılın ilk 4 ayında Kazan ilçesinde cemaat evinde 3 öğrenci olarak kaldık. Benim haricimdeki iki kişiden biri Türkmen uyruklu diğeri ise Kırgız uyruklu öğrenciler idi” ifadesini kullandı.

#FETÖ
#15 Temmuz
il y a 7 ans