|

FETÖ’nün suikast timi yakalandı

Balıkesir’de suikast hazırlığındaki iki FETÖ’cü yakalandı. Şüphelilerin kullandığı aracın bagajında çok sayıda kamuflaj ve asker kıyafeti, çelik yelek, silah ve mermi ele geçirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:43 - 19/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
FETÖ’nün 
suikast timi 
yakalandı
FETÖ’nün suikast timi yakalandı

Balıkesir’de, suikast hazırlığında oldukları değerlendirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) mensup 2 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, saldırı hazırlığında oldukları değerlendirilen FETÖ/PDY mensubu 2 kişi, kullandıkları araç ile birlikte kıskıvrak yakalandı.

SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ

Söz konusu aracın bagajında çok sayıda kamuflaj ve asker kıyafeti, çelik yelek ve kelepçe gibi askeri malzeme, elektro şok cihazı, silahlar ve mermiler ele geçirildi. Şüphelilerin sorguları devam ederken, hedeflerinin ne olduğuna ilişkin geniş çaplı operasyonun sürdüğü, operasyon kapsamındaki gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.


Komutan gözaltında

Balıkesir’de, FETÖ’ye yönelik operasyonda, eski Erdek Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat, gözaltına alındı. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü yöneticiliği suçundan hakkında gözaltı kararı verilen eski Erdek Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Polat, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen Polat’ın işlemlerine başlanıldığı belirtildi.

Subaylara operasyon

Yalova merkezli 21 ilde FETÖ’ye yönelik operasyonda, 30 şüpheli gözaltına alındı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün kentteki “askeri mahrem” yapılanmasının deşifresine yönelik çalışmalar kapsamında, Yalova merkezli 21 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 21’i muvazzaf, 9’u Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen toplam 30 kişi gözaltına alındı.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Suikast timi
7 yıl önce