|

FETÖ'ye karşı ortak bildiri

Hatay'da siyasi partilerin milletvekilleri, Vali Ercan Topaca ve Belediye Başkanı Lütfü Savaş, FETÖ'nün darbe girişimine karşı ortak bildiri yayımladı.

Yeni Şafak ve
22:28 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 19:39 - 23/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Ercan Topaca
Ercan Topaca

Hatay'da siyasi partilerin milletvekilleri, Vali, Belediye Başkanı, AK Parti, CHP, MHP il başkanları ve bürokratlar FETÖ'nün darbe girişimine yönelik bildiri yayımladı.



Değerli Hataylılar diye başlayan bildiri de, “Bizler, siyasi kimlik ve görüşlerimizi bir kenara bırakarak, devletimizin bütünlüğü, milletimizin kardeşliğini, ülkemizde binlerce yıldır devam eden hoşgörü ve sevgi ortamı ile demokrasimizi tehdit eden iç ve dış mihraklara karşı birlikte hareket etme iradesi ile bütün dünyaya sesleniyoruz. 15 Temmuz günü milletimizin iradesine ve devletimizin bütünlüğüne yönelen hain darbe girişimini hep birlikte kınıyoruz. Bu saldırı planlayan ve yapan FETÖ terör örgütü ve destekçilerini lanetliyoruz. Darbe teşebbüsünün ilk anından bu yana milli mücadele ruhunu hatırlatan bir birlik ve beraberlikle Çanakkale'de olduğu gibi omuz omuza meydanları doldurarak devletin yanında dik duran ve bu hain kalkışmanın engellenmesi süresinin asıl kahramanı olan aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz Bu vatan toprakları üzerinde ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında 79 milyon olarak biriz, beraberiz, kardeşiz ve birlikte varız. Birlikte Türkiye'yiz.” ifadesi yer aldı.





#Hatay
#FETÖ
#Darbe girişimi
8 yıl önce