|

FETÖ'ye Süpürme harekatı

Paralel örgüte yönelik operasyonlarda dün en yoğun günlerden biri yaşandı. Aksaray, Afyonkarahisar ve Van merkezli üç ayrı soruşturmada 24 ilde polis, 113 şüpheliyi aradı. Gözaltına alınanlar arasında memurlar, iş adamları, emniyet müdürleri ve avukatlar var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2016 السبت
Güncelleme: 00:42 - 23/04/2016 السبت
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlar hız kesmeksizin sürüyor. FETÖ soruşturmalarına ilişkin güvenlik güçleri dün en yoğun günlerden birini yaşadı. Aksaray, Afyonkarahisar ve Van merkezli 3 ayrı soruşturmada polis, tam 24 kentte birçok adrese baskınlar yaptı, hakkında yakalama kararı bulunan 113 zanlıdan 70'e yakınını gözaltına aldı.





50 ZANLIDAN 35'İ


İlk operasyon Aksaray merkezli oldu. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 8 ay önce başlatılan soruşturma kapsamında, paralel örgüte finansman sağladığı belirtilen, aralarında memur, avukat ve işadamlarının da bulunduğu 50 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Aksaray merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 35 kişi gözaltına alındı. Yakalananlar arasında İzmir'de özel bir erkek öğrenci yurdunun müdürü A.K, Konya'da muhasebecilik yapan M.Ç. ile A.F.Ö, Eskişehir'de özel bir eğitim kurumunun müdürü olan K.T. de bulunuyor. Şüpheliler, Aksaray'a gönderildi. Zanlılar arasındaki, Aksaray Girişimci İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Reha Güven'in yurtdışına kaçtığı belirlendi. Güven hakkında kırmızı bülten çıkarılacak. Güven'in dışında Karaman'da özel bir okulun müdürü M.A'ya da ulaşılamadı. Polis, bu kişiyi de arıyor. Diğer operasyon ise Afyonkarahisar merkezli 7 ilde gerçekleşti. FETÖ'ye finansman sağladığı belirtilen, aralarında avukat ve işadamlarının da bulunduğu 50 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Belirlenen adreslere düzenlenen eşzamanlı operasyonda 25'ten fazla kişi gözaltına alındı. Kalan şüphelileri arama işlemleri sürüyor. Dünkü üçüncü dalga ise Van merkezli oldu.







KAYIP ŞÜPHELİLER ARANIYOR


Van Cumhuriyet Başsavcılığınca 8 ay önce başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ'ye maddi menfaat sağladıkları, kişisel veri ve özel hayatı ihlal ettikleri öne sürülen, aralarında emniyet müdürü ve işadamlarının da bulunduğu 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Van ile birlikte Ankara, İstanbul, Karabük, Bolu, Çanakkale, Kahramanmaraş, Kırşehir ve Sakarya'da belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda 7 zanlı gözaltına alındı, 6'sı ise aranıyor.







Ordu'ya kayyum


Ordu'da paralel örgüte yönelik soruşturma kapsamında bazı kurumlara kayyum atandı. Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, “FETÖ'ye finansman sağladıkları anlaşılan ve ilde faaliyet gösteren Özel Sahil Okulları, Özel Boztepe Temel Lisesi, Ulubey'de faaliyet gösteren Vehbi Pansiyon isimli öğrenci yurdu, yine geçmişte ilimizde faaliyet gösteren Ordu FEM Dershanesinin bağlı olduğu Ahenk Özel Eğitim Basım Yayın Danışmanlık Gıda Reklam Turizm Ticaret ve Sanayi AŞ ile Boztepe Özel Eğitim Danışmanlık Basım Yayın AŞ'ye, şirketlerin yönetim organlarının tüm yetkilerini kullanmak üzere Ordu 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla kayyum atanmıştır" ifadelerini kullandı.



#Paralel örgüt
٪d سنوات قبل