|

FETÖ'yü savunan ABD'li General YPG'yi ziyaret etmiş

Geçtiğimiz günlerde, 'Müttefiklerimiz tutuklandı' diyerek FETÖ'cü askerlere düzenlenen operasyonları eleştiren ABD'li General Votel ile ilgili bir detay ortaya çıktı. Votel, geçtiğimiz ay Kobani'ye giderek, PKK'nın Suriye uzantısı YPG'yi ziyaret etmiş.

Yeni Şafak
14:25 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 15:31 - 30/07/2016 Cumartesi
Diğer
Ortadoğu'daki Amerikan operasyonlarını yöneten CENTOM'un komutanı General Joseph Votel ile YPG'liler böyle görüntülenmişti.
Ortadoğu'daki Amerikan operasyonlarını yöneten CENTOM'un komutanı General Joseph Votel ile YPG'liler böyle görüntülenmişti.

Fethullahçı teröristlerin darbe girişimine destek olan Amerikalı general geçen ay Kobani'de PKK'lırla birlikteydi.



FETÖ'nün orduya sızmış olan teröristleri, kendilerine emanet edilen tank, top ve uçaklarla Türk milletine açıktan savaş açtı, darbe yapıp ülke yönetimini eline almak için her türlü çılgınlığa girişti.



Milletin sokaklara çıkmasıyla püskürtülen darbe girişiminin ardından, darbecilerin Amerika başta olmak üzere birçok Batı ülkesinden de desteklendiği ihtimali giderek güçleniyor.



Son olarak Ortadoğu'daki Amerikan operasyonlarını yöneten CENTOM'un komutanı General Joseph Votel, darbe girişiminde bulunan FETÖ'cüler için "Amerikanın Türk ordusundaki yakın müttefikleri tutuklandı" ifadelerini kullanmıştı.



Aynı general, geçtiğimiz ay Kobani'de PKK/PYD'lilerle bir buluşma gerçekleştirmiş, IŞİD'le mücadele adı altında terör örgütü PKK'ya destek olduklarını açıklamıştı.



Votel ayrıca Amerikan silahlarının PKK'ya ulaştırılmasında da kilit rol oynuyor.










#PKK
#Joseph Votel
8 yıl önce