|

Fezlekeyi iyi oku

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla birlikte yargı önüne çıkacağı için büyük panik yaşayan Selahattin Demirtaş, PYD’nin silah kuryesi Faysal Sarıyıldız’ı koruma telaşıyla gerçek dışı bir iddiaya imza attı. Oysa Sarıyıldız’la ilgili fezlekede her şey çok net.

Yeni Şafak ve
03:00 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:50 - 4/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliği teklifinin önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olması üzerine panikleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gerçeği yansıtmayan ifadelerle HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ı aklamaya çalıştı. Partisinin grup toplantısında Sarıyıldız hakkında 'terör örgütü PKK'ya silah sağladığı' gerekçesiyle hazırlanan fezlekeye değinen Demirtaş, orada 'Sarıyıldız silah taşımadı ama yine de dokunulmazlığı kaldırılsın' yazdığını iddia etti. Ancak Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Meclis'e gönderdiği fezleke, Sarıyıldız'ın PKK/PYD kuryeliğini nasıl yaptığını bütün detaylarıyla ortaya koyuyor.



ARACIYLA KURYE GÖTÜRDÜ


PKK/KCK terör örgütünün Suriye kanadı olan PYD/YPG mensubu İsa Hema, Musa Çoban, İsmail Çelik ve Halil Merç'in Ceylanpınar'a gönderildiğine yer verilen fezlekede, Suriye uyruklu Mehmet Mehmet Ali'nin, Çelik ve Merç'te bulunan silah dolu çantaları teslim almak amacıyla 27 Ocak 2015 günü Faysal Sarıyıldız ile birlikte 06 DY .... plakalı siyah Audi marka araçla Suruç'tan Ceylanpınar'a geldiği vurgulandı. Fezlekede, M.Mehmet Ali ile İsmail Çelik'in buluşma noktası olarak ayarladıkları benzin istasyonundaki kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu 27 Ocak 2015 günü saat 19:40 sıralarında 06 DY .... plakalı araçtan inen erkek şahsın BDP (HDP) Milletvekili Faysal Sarıyıldız olduğunun belirlendiği belirtildi.







SİLAHLAR YÜKLENECEKTİ


Üzerinde YPG yazan çantaların içindeki silah, mermi, tüfek, el bombası ve telsizleri Ceylanpınar'dan alıp sınır ilçesi Suruç'a götürmek üzere Faysal Sarıyıldız'a ait aracın ayarlandığına vurgu yapılan fezlekede, M.Mehmet Ali'nin silah ve mühimmatı teslim almadan kolluk görevlilerince yakalandığı, dolayısıyla sözkonusu malzemelerin Sarıyıldız'ın aracına yerleştirilmediği belirtildi. PYD/YPG'ye götürülecek silahların, Sarıyıldız'ın arabasına aktarılacağı sırada polisin yaptığı operasyonla yakalandığı vurgulanan fezlekede, Sarıyıldız suçlu bulunsa da milletvekili olması dolayısıyla hakkında işlem yapılamadığı kaydedildi.



Silahlar Sarıyıldız'ın arabasına gidiyordu


Suriye PKK'sı PYD/YPG'ye götürülecek yüklü miktarda silah ve cephaneyi sınır ilçesi Suruç'a taşımak için 27 Ocak 2015 tarihinde Ceylanpınar'a gelen HDP'li Faysal Sarıyıldız, silahlar aracına yüklenecekken yapılan operasyonla yakayı ele vermişti. Milletvekili dokunulmazlığından ötürü Sarıyıldız hakkında o dönem işlem yapılamamıştı. Dokunulmazlıkların Meclis'te kaldırılmasıyla birlikte Sarıyıldız'ın dosyası da karara bağlanacak.


#Selahattin Demirtaş
#PYD
#Faysal Sarıyıldız
8 yıl önce