|

Fidye için kaçırıp çekyatta sakladılar

Fatih’te kaçırdıkları Iraklı işadamı Muhammed Abed El Haşim’in ailesinden 150 bin dolar fidye isteyen 2 kişi yakalandı. İşadamı, evdeki çekyatın içinde elleri ve ayakları bağlanmış, ağzı bantlanmış halde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 21:41 - 28/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul-Fatih'te fidye için kaçırılan Irak uyruklu işadamı polisin başarılı operasyonuyla kurtarıldı. Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşen Irak uyruklu işadamı 66 yaşındaki Muhammed Abed El Haşim, ikamet işlemlerini halletmek için anlaştığı 2 kişiyle buluşmak için evden çıktı. Ancak, işadamından bir daha haber alınamadı. Bir süre sonra işadamının oğlu Eymen Al Haşim'i telefonla arayan kişiler, 150 bin dolar fidye istedi.



KAMERAYA YAKALANDILAR


Çaresiz kalan oğul, “Beni telefonla arayan kişiler, istedikleri meblağı ödemediğim takdirde babamı öldüreceklerini söylediler” diyerek Fatih Polis Merkezi'ne başvurdu. İhbarın ardından İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Çevredeki tüm kamera görüntülerini didik didik inceleyen ekipler, teknik ve fiziki çalışmanın ardından kayıp işadamının Fatih'teki bir evde tutulduğunu belirledi.



ZANLILAR TUTUKLANDI


Eve düzenlenen baskında, Iraklı şüpheliler Abdulsettar A. ile Rami A. yakalanarak gözaltına alındı. Abed Al Haşim ise evdeki çekyatın içinde elleri ve ayakları iple bağlı, ağzı bantlanmış halde bulundu. 2 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Polisteki sorgularının ardından Çağlayan Adalet Sarayı'na sevk edilen zanlılar, tutuklanarak cezaevine konuldu.



#Muhammed Abed El Haşim
8 yıl önce