|

Film gibi kurtarma

Kamp için Fethiye’ye gelen üniversiteli Nimet Alımlı, kayalıklardan düştü. Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle sedyeye alınan genç kız, 8 saat süren bir operasyonla kurtarıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2017 Salı
Güncelleme: 02:10 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Sarp kayalıklardan düşerek yaralanan 21 yaşındaki Nimet Alımlı, ekipler tarafından sedyeyle bir kilometre taşınarak önce deniz kenarıına, buradan da hastaneye yetiştirildi.
Sarp kayalıklardan düşerek yaralanan 21 yaşındaki Nimet Alımlı, ekipler tarafından sedyeyle bir kilometre taşınarak önce deniz kenarıına, buradan da hastaneye yetiştirildi.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kayalıklardan düşen genç kız, film gibi bir operasyonla kurtarıldı. Boğaziçi Üniversitesi’nden tatil için ilçeye gelen 12 kişilik grup, Kabak Koyu’ndan Cennet Koyu’na kamp kurmak için yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında Nimet Alımlı (21) yaklaşık 8 metrelik kayalıklardan düştü. Arkadaşlarının yardım istemesi üzerine olay yerine Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) sevk edildi. Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle sedyeye alınan Alımlı, ekipler tarafından yaklaşık bir kilometre taşınarak deniz kenarına ulaştırıldı.

SEDYEYLE 20 METRE YÜZDÜLER

Denizde bekleyen bot, deniz dibinin kayalık olması nedeniyle kıyıya yanaşamadığı için UMKE görevlileri sedyeyi denize indirdi. Sedyeyle yaklaşık 20 metre yüzen ekipler Alımlı’yı bota aldı. Alımlı, yaklaşık yarım saatlik yolculuğun ardından Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Belcekız Plajı’na getirildi. Burada bekletilen ambulansa alınan Alımlı, Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan, sol bacağı kalça kısmından çıkan Alımlı’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. UMKE görevlisi Hüseyin Pınar, Arazi şartlarının ağır olması nedeniyle sedyeye aldıkları yaralıyı, bazı noktalarda iple istasyon kurarak taşıdıklarını anlattı. Pınar, “Olay yerine kara yoluyla ulaşım olmadığı için yaralıyı botla karaya çıkarmamız gerekiyordu. Bot da kıyıya yanaşamayınca yaralıyı denize indirdik ve yüzerek bota ulaştık. Operasyon 8 saat sürdü” dedi.

#Fethiye
#Kamp
7 yıl önce