|

Finans darbesi

Diyarbakır’da asker ve polislerin ortaklaşa operasyonlarında terör örgütünün para tarlalarına büyük darbe vuruldu. Hazro’da 373 kilogram esrar, Lice’de de 424 bin 300 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:37 - 25/06/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyonda, terör örgütüne büyük darbe vuruluyor. Sivillerin zarar görmemesi için Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bağlı 39 köyde dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyon, aralarında Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 10 ilden 6 bin 500'ü aşkın güvenlik personelince yürütülüyor. Bu personelin bine yakınını geçici köy korucuları oluşturuyor.



7. KOLORDU KOMUTASINDA


7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz tarafından yürütülen operasyonu kapsamında ilçeye gelen 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti de faaliyetleri yerinde izliyor. Çalışmalarda Hazro'nun Koçbaba mevkisinde toprağa gömülü bidonlar ve meşe ağaçları arasına gizlenmiş çuvallar içerisinde 373 kilogram esrar ile Lice'nin Karahasan Mahallesi'ndeki 10 kamu arazisinde 424 bin 300 kök Hint keneviri ele geçirildi. 22 dönüm alanda ele geçirilen 424 bin 300 kök kenevirin 8,5 ton esrara eşit olduğu belirtildi.



31 GÜVENLİK NOKTASI


Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının yanı sıra insansız hava araçları, genel maksat ve taarruz helikopterleri ile kirpi ve kobra tipi zırhlı araçlarla desteklenen operasyonda, güvenlik çemberi, 31 farklı yerde asker ve polisin müşterek oluşturduğu noktalarda sağlanıyor.



PKK ormanı ateşe verdi


Bölgede tespit edilen terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Lice'nin Yolçatı mevkiinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı. Lice'de çatışmadan kaçan PKK'lı teröristler, güvenlik güçlerinin ilerleyişini engellemek için yola el yapımı patlayıcı tuzaklayıp, çevredeki ormanlık alanı ateşe verdi. Teröristlerin çıkardığı yangından yükselen dumanlar Lice ilçe merkezinden de görüldü.


#Diyarbakır
#Hint keneviri
8 yıl önce