|

Fındık fiyatındaki düşüş hükümetin takibinde

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, fındık fiyatındaki düşüş hakkında, "Çiftçilerimizin mağdur olmaması için konuyu takip ediyoruz ve inşallah uygun bir sonuç da elde edeceğimizi ümit ediyorum" dedi.

Yeni Şafak
08:45 - 18/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 05:47 - 18/04/2016 Pazartesi
AA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, fındık fiyatında yaşanan düşüşe ilişkin, "Çiftçilerimizin mağdur olmaması için bütün hassasiyetimizle konuyu takip ediyoruz ve inşallah uygun bir sonuç da elde edeceğimizi ümit ediyorum" dedi.



Kurtulmuş, Ünye ilçesindeki bir restoranda bir araya geldiği sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada, demokrasinin, sadece oy vermeden ibaret olmadığını belirterek, "Oy, demokrasinin ana eksenidir, iskeletidir, halkın iradesini belli eder. Halkın egemenliğini kullanma hakkını sandık vasıtasıyla tecelli ettirir ama ondan sonra işlerimizin daha sağlıklı işleyebilmesi için ve bu çerçevede siyasi karar mekanizmalarının doğru işleyebilmesi için istişare mekanizmasını kullanmamız lazım" diye konuştu.



Kurtulmuş, konuşmanın ardından katılımcıların görüşlerini dinleyip sorularını yanıtladı.



Bir katılımcının fındıkla ilgili bir taban fiyatın oluşturulması gerektiği yönündeki sorusu üzerine Kurtulmuş, fındık fiyatının yıllardır serbest piyasa şartlarında oluştuğunu ancak serbest piyasa değil, bir tekel piyasasının ortaya çıktığını söyledi.



Kurtulmuş, fiyatı düşen fındığa ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:



"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ile sürekli bu konuyu müzakere ediyoruz. Bu dönemsel bir durumdur. Bu durumu çözebilmek için bir formül üzerinde çalışıyoruz. Ümit ederim ki en yakın zamanda o formülü uygulama imkanımız olur. Ben bu kadar söyleyeyim. Bundan sonraki süreçte bununla ilgili olarak bir politika değişikliğine gidilip gidilmemesi Bakanlar Kurulu'na getirilecek olan bir konudur. Muhtemelen çok kısa süre içerisinde böyle bir konuyu Bakanlar Kurulu'nda da konuşuruz. Biz burada çiftçilerimizin mağdur olmaması için bütün hassasiyetimizle konuyu takip ediyoruz ve inşallah uygun bir sonuç da elde edeceğimizi ümit ediyorum."



Fındıkta alan bazlı destek ödemelerine değinen Kurtulmuş, "850 milyon lira fındık destekleme, alan bazlı gelir desteği yapılıyor. Bu konuda seçim öncesinde söz vermiştik. Hemen seçimden sonra onu çıkarmak çok şükür nasip oldu" ifadelerini kullandı.



Daha sonra görüşme basına kapalı devam etti.



#Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş
#Numan Kurtulmuş
8 yıl önce