|

Firari FETÖ'cü Adil Öksüz'e Akıncı'da kelepçe farkı

15 Temmuz'daki darbe girişiminin başarıyla püskürtüldüğü anlarda Akıncı Üssü'nde gözaltına alınan Adil Öksüz'ün yakalandığı anlara ait görüntülerdeki 'kelepçe' detayı dikkatleri çekti. Öksüz'ün gözaltına alınan diğer suçluların aksine arkadan kelepçelenmediği net bir şekilde görülüyor.

Yeni Şafak
12:19 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 12:40 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak
Görüntüde Adil Öksüz'ün düz bir şekilde kelepçelenmiş olduğu görülüyor.
Görüntüde Adil Öksüz'ün düz bir şekilde kelepçelenmiş olduğu görülüyor.

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü'nde yakalanan ve skandal bir gerekçeyle serbest bırakılan Adil Öksüz'le ilgili skandallar bitmiyor.



15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında aranan, FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri İmamı' olduğu belirtilen Adil Öksüz, 16 Temmuz'da sabah erken saatlerde, darbenin yönetildiği merkezlerden biri olan Akıncı Hava Üssü yakınlarında yakalanarak, Kazan İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.



Askeri birlikteki diğer gözaltılarla birlikte yarı çıplak görüntüleri basına yansıyan Adil Öksüz'ün gözaltına ilişkin olarak elde edilen görüntülerde dikkatleri çeken bir uygulama göze çarptı.



Gözaltında telefon imkanı

15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM, özel harekâtı vuran uçakların havalandığı Akıncı Üssü'nde yakalanıp serbest bırakılan ve FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' olan firari Adil Öksüz'ün gözaltındayken cep telefonundan üç ayrı görüşme yapıldığı ortaya çıkmıştı.



Serbest bırakan hakimler araştırılıyor

Firari Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından başlatılan soruşturma bugün yapılan düzenleme ile FETÖ kapsamına alındı.


Video: FETÖ'nün hava imamı Akıncı'da


#Adil Öksüz
#FETÖ
#Akıncı Üssü
#Darbe girişimi
8 yıl önce