|

Fırtına Obüsleri sıfır noktasına konuşlandı

TSK’nın 18 Eylül’den bu yana sürdürdüğü tatbikat, 22’nci gününde daha da genişletildi. Trakya ve Gelibolu bölgelerinden gelen birliklerin de dahil olduğu, Mehmetçik ve Irak askerlerinin birlikte gerçekleştirdiği tatbikat nefes kesti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/10/2017 Salı
Güncelleme: 03:13 - 10/10/2017 Salı
Yeni Şafak
​Fırtına Obüsleri sıfır noktasına konuşlandı
​Fırtına Obüsleri sıfır noktasına konuşlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Şırnak’ın Silopi İlçesinin Habur Sınır Kapısı yakınlarında başlattığı askeri tatbikatın 22’nci gününe girildi. 18 Eylül’den bu yana devam eden tatbikata yeni birliklerin sevkiyatı yapıldı. Trakya ve Gelibolu’dan TIR’larla yola çıkan Fırtına Obüsleri ve M60T Sabra Tanklarından oluşan 25 zırhlı araçlık askeri konvoy tatbikat alanına intikal etti. Zırhlı araçlar, iş makinalarıyla karargah bölgesinde kazılan yeni mevzilere konuşlandırıldı.

OPERASYON GENİŞLETİLDİ

Tatbikatın 22’inci gününde Mehmetçiğe katılan Irak Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birlikler, taarruz ve hücum operasyonlarını icra etti. Operasyonları 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla sevk ve idaresinde 28. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kurumahmut takip etti. Düzenlenen taarruz hücum operasyonuna Trakya ve Gelibolu’dan gelen birlikler de dahil edildi.

  • Tatbikatlar nefes kesti
  • Kuzey Irak’ın Avrupa’ya açılan kapısı olarak bilinen Habur Sınır Kapısı’na sadece 3 kilometre mesafedeki TIR Parkı’nda sürdürülen tatbikat çalışmaları nefes kesiyor. Askeri tatbikatın 22’nci gününde Mehmetçik ve Irak askerleri taarruz ve düşman mevzilerini ele geçirme operasyonu icra etti. Tatbikatın ilk safhasında düşman mevzilerinde ve kritik tesislerde konuşlanan tanklar Fırtına Obüsleri ile vurularak imha edildi. Operasyonun ikinci safhasında ise M60T Sabra Tankları düşman mevzilerine hızlı manevralarla sızmaya çalışarak taarruz harekatına katıldı.
#TSK
#Obüs
#Fırtına
7 yıl önce