|

Fransa'daki seçimde Erdoğan'a oy çıktı

Fransa'da dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde bazı zarflardan Cumhurbaşkanı Erdoğan ismi çıktı. Bazı gurbetçi vatandaşlarımızın oy pusulalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismini yazdığı, bazılarının ise zarflara düşüncelerini içeren notlar bıraktığı görüldü.

Yeni Şafak
09:47 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:45 - 24/04/2017 Pazartesi
Diğer
Fransa'daki seçimde bazı gurbetçi vatandaşımızın oy pusulalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismini yazdığı gözlendi.
Fransa'daki seçimde bazı gurbetçi vatandaşımızın oy pusulalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismini yazdığı gözlendi.

Fransa dün cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gitti.


France 2 kamu yayıncısı televizyon kanalının hazırlattığı sandık çıkışı anketine göre hiçbir aday, cumhurbaşkanı seçilebilmek için ilk turda gerekli yüzde 50 salt çoğunluğu elde edemedi.


Macron ve Le Pen ikinci tura kaldı

Buna göre Macron oyların yüzde 23,7'sini alarak seçimden birinci çıktı. Le Pen de yüzde 21,7'lik oy oranıyla ikinci oldu. Merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisi'nin adayı François Fillon ve aşırı solcu aday Jean-Luc Melenchon ise yüzde 19,5'er oy aldı.

  • Fransa'da Erdoğan rüzgarı
  • Öte yandan oy kullanma işlemlerinin ardından sosyal medyada yayınlanan fotoğraflar ise seçimlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damga vurduğunu ortaya çıkardı.
  • Bir çok gurbetçi vatandaşımızın pusulalara Erdoğan ismini yazdıkları gözlendi.
  • Bazı vatandaşlar zarflara, "Reisten başka oy verecek adam yok. Uzun adam şu Avrupa'ya bir el atsan" şeklinde notlar bıraktı.
'Nusret'li oy kullanma çağrısı yapmışlardı

Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına giden Fransa'da İçişleri Bakanlığı halkı oy kullanmaya çağrırken, dünyaca ünlü Türk fenomen Nusret'in fotoğrafını kullanmıştı.


#Fransa
#Seçim
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce