|

Fuat Avni operasyonu

İstanbul’da cuntacıların sosyal medya üzerinden yönettiği “Fuat Avni” hesabını kullananlara operasyon düzenlendi. 10 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 28 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet’e götürülen zanlılar arasından cunta lehine haber yapan Rota Haber, Haberdar ve Aktif Haber gibi sitelerin yöneticileri de var.

Yeni Şafak
04:00 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 09:15 - 23/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fuat Avni olarak bilinen Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubunun gerçek kimliğinin deşifresine yönelik İstanbul merkezli 10 ilde gerçekleştirilen operasyonda 28 şüpheli gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 1,5 yıldır süren çalışmanın ardından, İstanbul, Ankara, Van, Mersin, Kocaeli, İzmir, Bursa, Rize, Amasya ve Hatay'da tespit edilen bazı adreslere operasyonlar düzenledi.



FETÖ'NÜN MEDYASI


Operasyonlarda FETÖ/PDY'nin amaçları doğrultusunda yayın ve propaganda faaliyetinde bulunduğu öne sürülen Rota Haber, Subuo Haber, Aktif Haber, Haberdar, Merkür Haber internet sitesi yöneticileri ile toplumda algı yaratmak, devlet büyüklerini küçük düşürmek, resmi devlet kurumlarını itibarsızlaştırmak ve darbeye zemin hazırlamak için örgütlü hareket ettikleri ileri sürülen 28 kişi gözaltına alındı.



İŞ YERLERİNDE ARAMA


Operasyonun, kamuoyunda “Fuat Avni" olarak da bilinen FETÖ/PDY mensubunun gerçek kimliğinin deşifresine yönelik olduğu belirtildi. Bu kişilerin evlerinde ve iş yerlerinde arama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Gözaltına alınan şüphelilerin, FETÖ/PDY ile bağlantılı olarak sosyal medya üzerinde anayasal düzene ve düzenin işleyişine karşı koymak ve darbeye zemin hazırlamak suçlarından adli makamlara sevk edilecekleri bildirildi.


#Fuat Avni
#Rota Haber
#Haberdar
#Aktif Haber
#Paralel Devlet
8 yıl önce