|

Futbolda İrtegün dalgası

ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıkan Başakşehirli eski futbolcu Bekir İrtegün’ün itirafları sonrasında futbolda FETÖ operasyonları hız kazandı. beIN Sports’un yorumcusu eski milli kaleci Ömer Çatkıç, ByLock’tan gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:34 - 23/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Futbolda Bekir
İrtegün dalgası
Futbolda Bekir İrtegün dalgası

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmalarında spor camiasınaa yönelik operasyonlar hız kazandı. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullanan isimler de tespit edilip gözaltına alınıyor. FETÖ üyesi firari eski futbolcular Hakan Şükür ve Arif Erdem’in ardından, futbol camiasında ses getiren ilk operasyonda Başakşehir Spor Kulübü’nün sözleşmesini feshettiği eski futbolcu Bekir İrtegün gözaltına alındı.

BEKİR İRTEGÜN İTİRAFÇI OLDU

İstanbul Organize Şube’de sorgulanan İrtegün, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı oldu. İrtegün’ün polise, FETÖ’nün spor imamları dahil 20’nin üzerinde isim verdiği belirtildi. Bekir İrtegün’ün serbest bırakılmasının ardından futbolda ByLock operasyonları hız kazandı.

MİLLİ KALECİ ÇATKIÇ GÖZALTINDA

Bu ifadenin ardından yürütülen soruşturma kapsamında eski milli kaleci Ömer Çatkıç, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Çatkıç’ın evinde de arama yapıldı. “Bir itirafçının beyanları doğrultusunda hakkında soruşturma başlatıldığı” öğrenilen Çatkıç’ın ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi. beIN Sports’da yorumculuk yapan Çatkıç’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

KASTAMONUSPOR KALECİSİ TUTUKLANDI

Kastamonu’daki FETÖ soruşturması kapsamında Temmuz ayında yapılan operasyonda da ByLock kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan Kastamonuspor’un kalecisi 37 yaşındaki Oğuzhan Bahadır tutuklandı. Bahadır’ın da örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edildi.

FUTBOL DÜNYASINA SIZDI

15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin sorumlusu FETÖ, spor ekonomisinde aslan payını alan futbolda da etkili olmaya çalıştı. Futbolcu, teknik adam ve menajerlerle bağlantılar kuran terör örgütü sektördeki ağlarını teker teker ördü. Bu hamlelerle Türkiye’nin en büyük kulüplerinde etkinlik göstermeye çalışan FETÖ, federasyonun içerisine soktuğu kişilerle de futbolda karar alma mekanizmasında önemli bir rol üstlenmeye çalıştı.

ARİF ERDEM KAÇTI

Galatasaray Kulübü’nde Hakan Şükür’ün etkisiyle etkin bir rol almaya çalışan FETÖ, Beşiktaş’ta ise yönetici İhsan Kalkavan ve ekibiyle çalışma gerçekleştirdi. FETÖ’ye yönelik soruşturmalarda, Galatasaraylı eski futbolcu Arif Erdem hakkında da daha önce yakalama yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Erdem yurt dışına kaçtı. Galatasaylı Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz de FETÖ soruşturmalarında gözaltına alınan isimlerden oldu.


Konyaspor Başkanı istifa etti

Atiker Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, FETÖ’nün gizli haberleşme programı “ByLock”u kullandığı iddiası üzerine Cumhuriyet Savcılığına ifade verdi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakılan Şan’ın, evinde ve iş yerinde yapılan aramalarda cep telefonu ile bilgisayarına el koyuldu. Bunun ardından Şan, görevinden istifa etti. Ahmet Şan, kulübün internet sitesinden avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Büyük Türk milletine ve Konyaspor camiasına arzımdır. 54 yıllık yaşantım boyunca ailemin, büyüklerimin ve şahsıma inanıp benimle yol yürüyenlerin başını öne eğecek kasıtlı hiçbir eylemim olmamıştır. Hayat insanı kimi zaman büyük başarılarla, kimi zaman da büyük dertlerle sınar. Meşum örgütle hiçbir bağlantımın olmadığı, sonucunda haklılığım ve masumiyetimin ortaya çıkacağına inandığım bu sıkıntılı süreçte büyük sevdama, Konyaspor’uma zarar gelmemesi adına; Konyaspor Kulübü Derneği üyeliğinden ve dolayısıyla büyük zaferleri yaşadığım Konyaspor Başkanlığı görevinden istifa ediyorum.”

#FETÖ
#ByLock
#Bekir İrtegün
#Ahmet Şan
#Ömer Çatkıç
7 yıl önce