|

Garajdan çıkamıyoruz

PKK'nın, yol kesip araç yakma eylemleri en büyük zararı nakliyecilere verdi. Ekmek kapısı kamyonlarının yakılmasından endişe duyan nakliyeciler araçlarını garajdan çıkaramaz hale geldi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 01:10 - 29/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır'da nakliye garajı işleten Masum Çelebi, bölgede son dönemde sık sık rastlanan yol kesme, araçları ateşe verme eylemlerinden dolayı batıdaki araçların bölge illerine gelmek istemediğini söyledi. Bölgedeki nakliyecilerin de bazılarının 10 gün bazılarının ise bir aydır işe gidemediğini ifade eden Çelebi, işlerin eylemler nedeniyle tamamen durduğunu belirtti. Çelebi, olayların devam etmesi halinde nakliyatın duracağını savundu.



KIZILTEPE'DEN ÖTESİ YOK


İstanbul'dan gelen nakliyeci Caner Caner, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak'a taşımacılık yaptığını belirtti. Son aylarda yaşanan olaylardan dolayı büyük problemler yaşadıklarını aktaran Caner, 8 gündür geldiği Diyarbakır'da garajdan çıkamadıklarını, iş yapamaz durumda olduklarını dile getirdi.



BÜYÜK SIKINTIMIZ VAR


Caner, “Kızıltepe'den öteye gidemiyorum. Silvan'a gidemiyorum. Beklemekten başka çaremiz yok. Çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. 8 bin 500 liralık senedimi ödeyemedim. Hacizlik olmaktan korkuyoruz” ifadelerini kullandı. Caner, diğer bölgelerden nakliyecilerin bölgeye gelmek istemediğini, Çözüm Süreci'ndeki huzurlu günlerin özlemini yaşadıklarını söyledi.



Teröristler dört aracı ateşe verdi




Ağrı'da Patnos-Van karayolunu Değirmendüzü köyü mevkisinde yolu ulaşıma kapatan terör örgütü PKK üyeleri, yolcu ve sürücüleri araçlardan indirerek terör örgütünün propagandasını yaptı. Yoldan geçen 3 tır ve bir kargo şirketine ait kamyonu da ateşe veren


teröristler daha sonra kaçtı. Teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Yakılan araçlar ise, sabah saatlerinde alınan güvenlik önlemlerinin ardından yoldan kaldırıldı.


#Masum Çelebi
#araç yakma
#pkk
9 yıl önce