|

Gardırop çilesi bitti

Şanlıurfa’da gardıropta yaşayan Hurma Ailesi’nin çilesi sona erdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ziyaret ettiği aileye her türlü desteğin verileceğini söyledi. Aile, kiralanacak eve taşınacak, baba da belediyede işe yerleştirilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:24 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Şanlıurfa’da gardıropta yaşayan Hurma Ailesi’nin çilesi sona erdi.
Şanlıurfa’da gardıropta yaşayan Hurma Ailesi’nin çilesi sona erdi.

Şanlıurfa'da gardırop evde yaşayan aile kurtuldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ailenin çilesinin sona erdirileceğini müjdeledi. Bakan Çelik, kentte 2 gündür gardıropta yaşayan Veysi Hurma, eşi Dilek ve çocuklarını ziyaret etti. Aileye gereken desteğin sağlanacağını belirten Çelik, Veysi Hurma'nın da Haliliye Belediyesi'nde işe yerleştirileceğini ifade etti. Hurma ailesinin ailevi nedenlerle sorun yaşadığını ve gereken çözümün sağlandığını ifade eden Bakan Çelik, “Aile kendisine göre bir çıkış yolu bulmuş. Aslında belediyelerimiz ve valiliğimiz bu tür olaylarda yardım ediyor. Daha önce kaymakamlık belli bir miktar yardım etmiş, ancak onu almamışlar. Bize düşen görev ne ise belediye başkanlarımız şimdi onları yerine getiriyorlar” dedi.





DEVLET SAHİP ÇIKAR


Devlet olarak vatandaşlara sahip çıktıklarını ifade eden Çelik, şunları kaydetti: "Devletimiz sosyal bir devlet, güçlü bir devlet. Herkesin elinden tutuyor. Her ocağın tütmesi için gayret gösteriyor. Mağduriyet devletimizden belediyelerimizden kaynaklanan bir mağduriyetin neticesi değil. Kendisinden kaynaklanan bir mağduriyetin medyaya yansıması. Sonuç itibariyle ne gerekiyorsa belediyelerimiz yapacak.”





Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da 3 çocuk babası Veysi Hurma'yı işe aldıklarını belirterek. “Biz aileye destek olmak ve ailenin birleştirilmesi noktasında hem rehabilitasyon çalışması hem de ailemize iş imkanı sağladık” dedi.






#Şanlıurfa
#Gardırop
7 yıl önce