|

Gaspçı rehin aldı

Büyükçekmece’de gasp amacıyla bir villaya giren Emin K., Nurten Yazgan’ı bıçakla rehin aldı. Ev sahibinin çığlıklarını duyan komşuları yardım istedi. Müzakere timinin ikna edemediği zanlı, başarılı bir operasyonla yakalanırken, rehine kadın da kurtarıldı

Yeni Şafak ve
03:00 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 20:20 - 2/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

İstanbul-Büyükçekmece'de villasına giren gaspçının bıçakla rehin aldığı kadın, polisin müdahalesiyle kurtarıldı. İddiaya göre, Emin K. isimli gaspçı, Pınartepe Mahallesi'nde yalnız yaşayan 77 yaşındaki Nurten Yazgan'ın villasına, balkondan tırmanarak içeriye girdi. Karşısında yüzü maskeli bir kişiyi gören ev sahibi, çığlıklar atarak sesini komşularına duyarmaya çalıştı. Zanlı ise boğazına bıçak dayadığı Yazgan'dan evdeki para ve ziynet eşyalarını istedi. Feryatları duyan komşuların ihbarının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.





İKNA EDEMEDİLER


Polisleri gören şüpheli, ellerini plastik kelepçeyle bağladığı ev sahibini rehin aldı. Rehineyle pencereye çıkan zanlı, içeriye giren olduğu takdirde Yazgan'ı öldüreceği tehdidini savurdu. Bunun üzerine devreye İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü rehine kurtarma ve müzakere timi girdi. Timin 2.5 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince operasyon için düğmeye basıldı. Kapıyı kırarak içeriye giren Özel Harekat timleri, düzenledikleri başarılı bir operasyonla Emin K'yı etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınan zanlı sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Kurtarılan Nurten Yazgan ise kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


#Büyükçekmece
#Nurten Yazgan
#Rehine
8 yıl önce