|

GATA kampanyası ahlaksızlık

Sağlık Bakanı Akdağ, GATA’nın Sağlık Bakanlığına bağlanmasından sonra askerlerin ihmal edildiği kampanyasına sert cevap verdi. Akdağ, "Bu, şehitlerimizin hatırasına en büyük terbiyesizlik ve ahlaksızlıktır" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:09 - 30/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığına devredilen askeri hastanelerde hizmet önceliğinin asker, gazi ve şehit ailelerinde olduğunu söyledi. Akdağ, GATA'nın Sağlık Bakanlığına bağlanmasından sonra askerlerin ihmal edildiği şeklindeki iftiralara sert bir dille cevap vererek, “Bu kadar ahlaksızlık olmaz” dedi.



KASTEN Mİ ŞEHİT ETTİ DİYORSUNUZ?


“Sivil GATA'nın son şehidi Yüzbaşı Özgür Özek” başlığıyla verilen habere de tepki gösteren Bakan Akdağ, “Bu hem ahlaksızlık hem de şerefsizliktir. Orada bu kardeşimizi tedavi eden hekimler ve personel, aynı hekim, aynı personel. Ne demek istiyor? Oradaki hekimler ve personel, şehit olan yüzbaşı kardeşimizi kasten mi böyle bir noktaya getirdi? Bu kadar ahlaksızlık fazla” ifadelerini kullandı.



HASTANELERDE ÖNCELİK ASKERLERDE


Bakan Akdağ, TGRT Haber'de Batuhan Yaşar'ın sorularını cevaplandırdı ve 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Sağlık Bakanlığına devredilen 30 askeri hastane ve 3 askeri eğitim hastanesi hakkındaki iddiaları yanıtladı. Akdağ, Sağlık Bakanlığına devredilen hastanelerde askeri personele bakılmadığı iddialarına ise “Sağlık Bakanlığına devredilen hastanelerde hizmet önceliği askerlerimizde, gazilerimizde ve şehit ailelerimizdedir” ifadeleri ile cevap verdi. Akdağ, "GATA, Sağlık Bakanlığına devrolmadan önce hiç şehit olmamış demek ki. Bunların yayınladığı ilk yalan haberi tekzip ettik.Bunu da tekzip edeceğiz ve peşini bırakmayacağız. Çatır çatır devlet adına tazminatta alacağız.



ÇATIR ÇATIR TAZMİNAT ALACAĞIZ


Bu şehitlerimizin hatırasına en büyük terbiyesizlik ve ahlaksızlıktır. Terbiyesizce bu kardeşlerimizin üzerinden kendi süfli emellerine hizmet etmeye çalışanlara biz papuç bırakmayız" ifadelerini kullandı.


#GATA
#Recep Akdağ
7 yıl önce