|

Gaybubet evleri deşifre oldu

Adana’da PKK’ya yönelik operasyonda, FETÖ’nün aranan üyelerini gizlemek için oluşturduğu 'gaybubet evleri’ne benzer bir yapı ortaya çıkartıldı. Eylem yapmak için kırsaldan gelen teröristlerin gizlendiği, ‘değer evleri’ adıyla anılan bu yerlere yapılan baskında 30 PKK’lı yakalandı. Teröristleri bu evlere yerleştiren 3 esnaf da gözaltına alındı

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/07/2017 Cuma
Güncelleme: 06:16 - 7/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Gaybubet evleri deşifre oldu
Gaybubet evleri deşifre oldu

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) aranan üyelerini gizlemek için oluşturduğu “gaybubet evleri”ne eşdeğer özellikler taşıyan PKK’nın ‘değer evleri’ne düzenlenen baskında, eylem hazırlığında olduğu öne sürülen 30 şüpheli yakalandı. Terör örgütü PKK’dan kaçıp güvenlik güçlerine teslim olanların itiraflarından elde edilen bilgiler ışığında harekete geçen Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

ÜÇÜ SÖZDE YÖNETİCİ

Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu, Seyhan ilçesindeki Gülbahçesi ve Dağlıoğlu mahallelerinde 40 ayrı adreste örgütsel faaliyetler ve toplantılar yapıldığı. dağ kadrosunda bulunan teröristlerle irtibat sağlandığı belirlendi. Söz konusu adreslere, Özel Harekat timleri ve helikopter destekli eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler 30 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 3’ünün örgütün dağ kadrosu ile irtibatı sağlayan örgütün sözde yöneticilerden olduğu tespit edildi.



HER GÜN FARKLI ADRESTE

PKK’nın, Fetullahçı Terör Örgütü’nün aranan üyelerini gizlemek için oluşturduğu “gaybubet evlerine” benzeyen, ‘değer evleri’ adı altında güvenli evler oluşturduğu bilgisine ulaşıldı. Bu evlerin, örgütün dağ kadrosunda yakını bulunan aileler arasından seçildiği öğrenildi. Kırsaldan gelen teröristlerin, eylem talimatlarını bu evlerde aldığı ortaya çıktı. Teröristlerin, aracılar vasıtasıyla bu evlere yerleştirildiği, her gün adres değiştirdiği kayedildi. Ayrıca, örgüte katılmak isteyenlerin de önce bu evlerde ağırlandığı, ardından dağ kadrosuna teslim edildiği belirtildi.

YENİ YAPILANMAYA ENGEL

Gözaltına alınan İ.C.(39), S.M.(39) ve F.S.(37)’nin, örgütün Adana’da tekrar yapılanması için çalışmalar yürüttüğü ortaya çıktı. Esnaf olan şüphelilerin teröristlerin ihtiyaçlarını karşıladığı, eylem icin keşif yaptığı da ortaya çıkarıldı.

#Adana
#PKK
#FETÖ
#Gaybubet evleri
7 yıl önce