|

Gazete ilanı yakalattı

Konya'da 12 yıl önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan 50 yaşındaki Şahika Atabek’in katil zanlısı Efrail G.’yi, bir gazeteye verdiği “çocuk bakıcısı aranıyor” ilanı yakalattı. Valize koyduğu cesedi çöp konteynerine attığını itiraf eden şüpheli tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2017 Pazar
Güncelleme: 02:15 - 9/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Efrail G. tutuklandı.
Efrail G. tutuklandı.

Konya’da polis, 12 yıl önce kaybolan kadının katil zanlısına gazete ilanı sayesinde ulaştı. Konya polisi faili meçhul cinayetleri aydınlatmak için bir çalışma başlattı. Bu kapsamda ekipler, 2005’te ailesi tarafından kayıp başvurusunda bulunulan 50 yaşındaki Şahika Atabek dosyasını yeniden açtı. Küçük delillerden yola çıkan ekipler, Atabek’in öldürülmüş olabileceği şüphesi artınca çok sayıda kişiyle görüştü.

ADRES DEĞİŞTİRMİŞ

Kadının en son gazete ilanıyla Antalya’ya çocuk bakıcılığı yapmak için gittiğini öğrenen ekipler, Atabek’in “Bekir Taşçı” adlı kişinin kızına baktığını tespit etti. Muhtarlık kayıtlarından bu kişinin gerçek kimliğinin Efrail G. olduğu belirlendi. Sürekli adres değiştiren şüpheli, yaşadığı Kocaeli’de gözaltına alındı.


CANSIZ BEDENİ ÇÖP KONTEYNERİNE ATTI

Çok sayıda sahte kimliği bulunan ve kendisini MİT personeli olarak tanıtan Efrail G., 12 yıl önce 2,5 yaşındaki kızına baktırmak için anlaştığı Şahika Atabek’in, saçlarını kuruturken elektrik akımına kapılarak öldüğünü öne sürdü. Efrail G, valize koyduğu cesedi çöp konteynerine attığını itiraf etti. Zanlı, Atabek’in çantasından aldığı 150 lirayı da kadının hayrına fakirlere verdiğini söyledi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Efrail G. tutuklandı.
#Konya
#Gazete
7 yıl önce