|

'Gazi Marmaris olsun'

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından saldırı düzenlenen otelde incelemelerde bulundu. Komisyon Sözcüsü Satır, Marmaris'in tarihte ve darbe girişimi gecesinde çok önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, Marmaris'e de "Gazi" unvanının verilebileceğini söyledi.

Yeni Şafak
20:20 - 20/12/2016 Salı
Güncelleme: 20:34 - 20/12/2016 Salı
AA

AK Parti Burdur Milletvekili ve Komisyon Başkanı Reşat Petek, Başkan Vekili Selçuk Özdağ, sözcü Mihrimah Belma Satır ile komisyon üyeleri Ravza Kavakçı Kan, Hüseyin Kocabıyık, Burhanettin Ünsal ve Mehmet Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunulduğu ve 2 polisin şehit düştüğü saldırının gerçekleştiği otelde incelemelerde bulunmak üzere Marmaris'e geldi.



Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, otel sahibi Serkan Yazıcı'nın da eşlik ettiği komisyon üyeleri, o gece yaşananlar hakkında bilgi aldı.



Komisyon üyeleri ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yaptığı Grand Yazıcı Mares Otel'deki villada, ardından 30 metre mesafedeki çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Mehmet Şahin'in kaldığı odada inceleme yaparak saldırı hakkında detaylı bilgi aldı.



Çatışmada şehit olan polis memuru Mehmet Şahin'in kaldığı odada gazetecilere açıklama yapan Komisyon Başkanı Petek, darbecilerin hukuk ve insan hakkı tanımadıklarını bildiklerini bunu da özellikle Marmaris'te gördüklerini bildirdi.





15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı'na suikast için gelen hainlerin, çetelerin, acımasızlıklarını Marmaris'te bir kez daha gördüklerini belirten Petek, "Hem burada masum bir korumayı şehit etmişler hem de her tarafta kurşun izleri var. Bunu normal bir savaşta düşman askerinin yapmayacağı şekilde yapmışlar. Bu düşmanlığı, bu hainliği kendi insanına, kendi Cumhurbaşkanına, kendi devletine karşı yapan bir örgütü artık lanetlemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok." ifadesini kullandı.



Petek, TBMM'nin 15 Temmuz darbe gecesi bütün siyasi parti temsilcileriyle beraber demokrasiyi, devleti, milleti, bayrağı savunmak için dimdik ayakta durduğunu vurguladı. Petek, “Burada da Muğla, Marmaris halkıyla, duyarlı amirleriyle, valisiyle, devletinin yanında olan komutanlarıyla aynı duyarlılığı göstermiştir." diye konuştu.



Geçmişte bu milletin yine darbeler gördüğünü ama bu darbenin toplum millet eliyle püskürtüldüğüne ilk defa şahit olduğuna değinen Petek, şunları kaydetti:



  • "Bugün Marmaris halkının duruşunu TBMM tutanaklarına, zabıtlarına geçirmek için buradayız. Tarih elbette yazacaktır. Biz istiyoruz ki bu milletin temsil makamı olan TBMM'nin görevlendirdiği bu komisyon da yerinde inceleyerek bunları tarihi komisyonlara işlesin. Bugün bu amaçla buradayız. Görülüyor ki milletimiz şehidini vermiş, devletini teslim etmemiş. Cumhurbaşkanı'nı teslim etmemiş. Allah'ın izniyle milletimizde bu birlik beraberlik olduktan sonra, asla ne dış düşmanlara ne içimizdeki hainlere devletimizi, milletimizi, bayrağımızı teslim etmeyeceğiz. Burada yaşananlar bir delil belgesidir. Buradaki kurşun izleri, yerlere atılan kelepçeler. Burada bizim polisimize yaptıkları işkenceye, zulümlere rağmen nasıl dik durduklarını ve mücadele ettiklerini yerinde gördük."

Gazi Marmaris önerisi


Petek'in konuşmasının ardından Komisyon sözcücü Mihrimah Belma Satır, Marmaris'in de tarihte ve darbe girişimi gecesinde çok önemli bir yeri bulunduğuna işaret ederek, Marmaris'e de "Gazi" unvanının verilebileceğini, Muğla milletvekilleri tarafından Meclise teklif getirilmesi halinde kendisinin de bununla ilgili kanun teklifine imza atabileceğini söyledi.




Satır, Cumhurbaşkanı'nın sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin değil değil ümmetin gözünü diktiği bir lider olduğunu belirterek, "Dolayısıyla o gece Cumhurbaşkanımız buradan sağ çıkmasaydı faturası çok ağır olacaktı. Hem Türkiye'ye hem dünyaya. Bu nedenle Marmaris, tarihimizde 15 Temmuz için de çok önemli. Biz komisyon olarak bunun arkasında dururuz." dedi.



Konuşmaların ardından komisyon üyeleri, darbeci askerlerin yürüdüğü güzergahtan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı villaya giderek, vatandaşları meydanlara davet ettiği yerde fotoğraf çektirdi.



15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatil yaptığı Marmaris'teki otelden ayrılmasının ardından FETÖ/PDY mensubu askerler tarafından otele baskın düzenlenmişti.


#Marmaris
#Gazi
#FETÖ
7 yıl önce