|

Gaziler gönüllü askerlik için başvurdular

Türkiye Gaziler Vakfı Turgutlu Temsilciliği üyeleri, terör olayları nedeniyle Turgutlu Askerlik Şubesine gönüllü olarak silah altına alınma başvurusunda bulundu.

Yeni Şafak
18:04 - 11/08/2015 Salı
Güncelleme: 15:29 - 11/08/2015 Salı
AA

Turgutlu ilçesindeki gaziler, son günlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle "gönüllü asker" olmak için askerlik şubesine başvurdu.



Türkiye Gaziler Vakfı Turgutlu Temsilcisi Hüsamettin Sağlık, ilçede yaklaşık 60 üyelerinin olduğunu belirterek, bölücü terör örgütü PKK'nın saldırılarının artmasının ardından "gönüllü asker" olmak için başvuru yapma yönünde karar aldıklarını söyledi.



Hazırladıkları dilekçeleri Turgutlu Askerlik Şubesine teslim ettiklerini dile getiren Sağlık, "Amacımız, vatan için elini, kolunu, gözünü kaybeden kahramanlar ve gaziler olarak, yozlaştırmaya, ayrıştırmaya çalışan kişilere Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde olduğunu ispat etmektir" ifadelerini kullandı.



Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da mücadele verilirken hiç kimsenin ırk ayrımı yapmadığını, Laz, Çerkez, Kürt ve Türklerin aynı safta savunma yaptıklarına dikkati çeken Hüsamettin Sağlık, Türk milletinin bir bütün ve kardeş olduğunu vurguladı.



Sağlık, "Bu nedenle de biz vatanımızın çeşitli bölgelerinde gerek asker, gerek polis, gerek korucu, gerek er erbaş, astsubay ve gaziler olarak hazırlamış olduğumuz dilekçelerimizi askerlik şube başkanımıza teslim ettik. Takdir, komutan ve bakanlarımızındır. Biz her an, her zaman, her yerde devlet ve ordumuzun emrindeyiz. Bu hareketimizle ordumuza, polisimize ve devletimize moral ve motivasyon katkısı sağladığımıza inanıyoruz" dedi.



Askerlik şubesine dilekçelerini veren gaziler, daha sonra basın açıklaması yaptıkları Turgutlu 50. Yıl tören alanından ayrıldı.

#Gaziler
#Turgutlu
#Manisa
#Gönüllü asker
#askerlik şubesi
9 yıl önce