|

Gazilerin mekânı soluklanmaya bire bir

Üsküdar'da Doğancılar Caddesi üzerinde yer alan Vav Kahve ve Üsküdar Bağlarbaşı’nda bulunan Kahve Sokağı isimli mekanlar 15 Temmuz gecesi köprüde ayaklarından yaralanan iki gazi tarafından işletiliyor. Ali Niyazi Erduran ile Ayetullah Öztekin, o hain gecede soluğu köprüde alan iki vatan evladı ve ikiside ayaklarından yaralanmıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2017 Pazar
Güncelleme: 08:30 - 16/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Gazilerin mekânı soluklanmaya bire bir
Gazilerin mekânı soluklanmaya bire bir

Temmuz gecesi vatanını korumak için şehit olmaya göze almış gazilerimizden bazılarının sağlık durumları aradan geçen bir yıla kadar düzelemese de bazıları normal hayatlarına dönmeyi başarabildiler. İçlerinden bazıları gazi ünvanını taşımakla beraber o gecenin vücutlarında açtıkları izi de ömürlerinin sonuna kadar taşıyacaklar. Bu hafta 15 Temmuz’un yıl dönümü sebebiyle ayağında vurularak gazi olan 2 cesur vatan evladının açmış olduğu mekânı sizlerle paylaşmak istedik.


AÇILIŞI TEKERLEKLİ SANDALYEYLE YAPTIM

15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nden ayağından vurularak gazi olan Ayetullah Öztekin, Üsküdar Bağlarbaşı’nda açtığı mekânıyla semt sakinlerine keyifli anlar yaşatıyor. Darbe girişimin yaşandığı gece dükkânın tadilatta olduğunu söyleyen Öztekin, “Hastaneden çıkınca tadilat işlerini bitirip tekerlekli sandalyeyle açılışını gerçekleştirdim” diyor. Bağlarbaşı’nda yaşayan Öztekin, “15 Temmuz gecesi evde uyurken, gürültüye uyandım. Dükkâna geldim ne olup bittiğini anlamak için. Darbe oluyor dediler.

O an beynim bunaldı. Köprüde çatışma olduğunu öğrenince koşarak oraya gittim. Eniştem vuruldu, onu taşıdım. Arkadaşlarım vuruldu derken gişeleri geçtiğimde ben de diz kapağımın altında vuruldum” şeklinde anlatıyor.


AYAĞIMDA KALICI SİNİR KAYBI VAR

Bir yıl içinde 7-8 tane ameliyat geçiren Öztekin, “Ayağıma dışarıdan bir destek takıldı. Ömrümün sonuna kadar bununla yaşayacağım. 20 santim sinir kaybı var. Ayakta bulunan 2 kemikten biri bende yok. Bunun için diz kapağımdan başlayarak ayak parmak ucuma kadar bir alet var. Dışarıdan çok belli olmuyor. Onu takarak yürüyorum” ifadelerini kullanıyor. Vurulmadan önce 80 kilo olan Öztekin, “Geçirdiği ameliyatlarla 116 kiloya çıkmış. Son 5 ayda azmederek 50 kilo verdim. Şu an 68 kiloyum. Hayata sil baştan başladım” diye konuşuyor.

Öztekin’in yaklaşık 80 masalık ve 300 kişilik mekânının ismi ‘Kahve Sokağı’. Dünya mutfağı başta olmak üzere çeşit çeşit yemekler çıksa da adından da anlaşılacağı üzere kahveler popüler. Yaklaşık 61 çeşit kahve işin ustası bir barista tarafında yapılıyor. Fiyatları da gayet makul. Türk kahvesinin 7 lira olduğu mekânda 12 liraya kadar kahve içebilirsiniz.

TATLILAR
ANNE ELİNDEN

Üsküdar Doğancılar Caddesi’nde bulunan ‘Vav Kahvesi’ de köprüde ayağından vurularak gazi olan Ali Niyazi Erduran ve abisi Abdurrahman Erduran tarafından 15 Temmuz sonrasında açılmış. Mekânda yemek servisi yok. Sadece çay ve kahvelerin yanında ikram edilmek üzere ıslak kek, kurabiye, havuçlu tarçınlı kek gibi tatlılar var. Bu lezzetlerin hepsi de Erduran kardeşlerin anneleri tarafında yapılıp sabah mekâna geliyor. Yani burada yediğiniz lezzetler ne size yabancı ne de bayat. Çayın bir lira olduğu mekânda fiyatlar da sizi korkutacak gibi değil. Mekânın konsepti de oldukça sıcak ve samimi. Bu yüzden kendinizi burada hiç yabancı hissetmeyeceksiniz.

Bu ruha leke sürülmemeli

15 Temmuz’un Türkiye için unutulmaz ve güzel bir ruh olduğunu söyleyen Kahve Sokağı sahibi gazi Ayetullah Öztürk, “Bu ruh şahıslara ya da toplumlara pay edilemez. Aynı şekilde bu ruhu bazı kişilerin yanlış davranışlarıyla kirletmekte doğru değil. Bu zaman kadar gaziliğimi hiçbir yerde kullanmadım. Kullanmam da. 15 Temmuz güzel bir hatıra olarak anılmalı” diyor.


#Üsküdar
#Gazi
#15 Temmuz
#Mekan
7 yıl önce