|

Gazze gemisi Pakistan'a gidiyor

İskenderun Limanı'nda demirli bulunan Gazze gemisi ile Pakistan'a insani yardım gönderilecek.

Cihan
00:00 - 27/08/2010 Cuma
Güncelleme: 11:30 - 27/08/2010 Cuma
Yeni Şafak
Gazze gemisi Pakistan'a gidiyor
Gazze gemisi Pakistan'a gidiyor

Daha önce İskenderun Limanı'ndan yüklediği inşaat malzemelerini Filistin'deki Müslümanlara götüren Gazze gemisi bu kez Pakistan'a gidecek.

İHH Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Oruç, İnsani Yardım Derneği olarak dünyadaki zorda kalan Müslümanların her zaman yanında olduklarını söyledi.

Oruç, İskenderun Limanı A kapısı önünde yaptığı açıklamada, "Pakistan'da yaşanan sel felaketinde mağdur insanlara yardım elimizi uzatacağız. Yardımlar 15 gün içerisinde İskenderun Limanı'ndan gemilere yüklendikten sonra deniz yolu ile Pakistan'a gidecek. Yardımlar arasında insanların ihtiyacı olan her türlü eşyalar gönderilecek." dedi.

Hatay İHH İnsani Yardım Vakfı ve İskenderun İnsani Yardım Derneği Başkanı Zekeriya Kanat ise "Gazze gemisi ile Pakistan'a gönderilecek yardıma İskenderun halkının da katkısını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu seferde halkımızın bu yardımlar için seferber olacağına inanıyorum. Gazze gemisinde şu an incelemeler yapılıyor ve bu incelemelerin ve resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından toplanan malzemeler gemiye yüklenecek. Gönderilecek malzemeler temel gıda maddelerin yanı sıra giyim ve diğer eşyalardan oluşacak." şeklinde konuştu.

14 yıl önce