|

Gazze’ye saldırı anını unutamam

İsrail televizyonuna konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’nin vurulma anını hiçbir zaman unutmayacağını söyledi. İsrail’in yaptıklarını Hitler’in yaptıklarıyla kıyaslayan Erdoğan, sunucunun Mavi Marmara olayı ile ilgili iddialarına da “Yalan konuşuyorsunuz” diye cevap verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 00:02 - 22/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail televizyonu Kanal 2'ye verdiği röportaj dün yayınlandı. Röportajda İsrail'e sert eleştiriler yönelten Erdoğan, İsrail'in Gazze'yi vurduğu anı unutmasının mümkün olmadığını belirterek “Hitler'in yaptığını da İsrail'in yaptığını tasvip etmem” dedi.



MESCİD-İ AKSA ELEŞTİRİSİ


Hamas'ın terör örgütü olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas yetkilileri ile görüştüğünü bunu herkesin de bildiğini söyledi. Filistin sorununun sadece El Fetih'le çözülemeyeceğini belirten Erdoğan, Mescid-i Aksa'ya yönelik tutumu nedeniyle de


İsrail'i eleştirdi: “İsrail, Mescid-i Aksa'yı kendi tasarrufu altına alma peşinde.”



YALAN KONUŞUYORSUNUZ


Röportaj sırasında İsrailli sunucu bir takım görüntüler yayınlayarak Mavi Marmara'da İsrailli askerlere saldırıldığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İsrailli gazeteciye sert sözlerle cevap verdi. Erdoğan şunları kaydetti: “Hepsi yalan. İnanmak mümkün değil. Bizim elimizde İsrailli subayların uluslararası kara sularında Mavi Marmara yaptığı baskının bütün belgeleri var. Ve orada 10 kardeşimiz ne yazık ki şehit edilmiştir. Bunu acımasızca yaptılar. Bakın siz bile doğru konuşamıyorsunuz. Doğru konuşun. Hepsi elimizde bizim. Buradan kalkıp Tayyip Erdoğan'ı sıkıştıramazsınız. Belgeler var, neyi savunuyorsunuz.”



TRUMP'A YAPILAN SAYGISIZLIK


ABD'deki başkanlık seçimleri de röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu. “Trump'ın zaferi beni şaşırtmadı" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'a yönelik protestoları da 'saygısızlık' olarak niteledi. Diğer başkan adayı Hillary Clinton'un FETÖ ile ilişkilerinden duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Erdoğan, “Ben kendilerine haber gönderip, “yanlış yapıyorsunuz” dedim. Oralardan aldıkları desteklerle ne hale geldiler” dedi.


#Gazze
#İsrail televizyonu
7 yıl önce